ΑΘΗΝΑ
16:32
|
01.05.2024
Άδεια πόλη θα είναι από την Δευτέρα η Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αδειάζει από την Δευτέρα η Αθήνα, καθώς άρχισε από χθες και κλιμακώνεται σήμερα και αύριο η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, μια έξοδος που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες έως τον Δεκαπενταύγουστο.

Η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη από νωρίς το πρωί, κυρίως στα λιμάνια, ενώ αρκετοί έχουν περάσει από τα διόδια. Ουρές, αλλά και χαμόγελα ενόψει της ξεκούρασης. Με 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία από Πειραιά και Ραφήνα. Όσοι δεν φρόντισαν να κλείσουν εγκαίρως τα εισιτήρια τους δυσκολεύτηκαν να βρουν κυρίως για το αυτοκίνητο. Τα νησιά του Αιγαίου παραμένουν ο βασικός ταξιδιωτικός προορισμός του καλοκαιριού.

Χθες Παρασκευή 4/8, πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη 23 δρομολόγια με 27.652 επιβάτες και 5.436 οχήματα, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού απέπλευσαν 42 πλοία με 9.316 επιβάτες και 1112 οχήματα.

Από το Λαύριο αναχώρησαν χθες 11 πλοία με 2.962 επιβάτες και 859 οχήματα, ενώ από τον λιμένα της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 17 δρομολόγια με 8.561 επιβάτες και 2086 οχήματα.

Από τις 11 το πρωί στον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων με χιλιάδες οδηγούς τελευταίους αδειούχους του Ιουλίου και τους πρώτους του Αυγούστου να εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ προκειμένου να ξεκινήσουν τος καλοκαιρινές τους διακοπές. Όπως είναι αναμενόμενο αυξημένα είναι τα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα