ΑΘΗΝΑ
06:13
|
15.07.2024
Συνελήφθη ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα κατοίκων, μετά τον συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου προς το Ελαφονήσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κισσάμου ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα κατοίκων για το νερό, Αλέκος Σαψάκης, μετά τον ημίωρο συμβολικό αποκλεισμό, για δεύτερη ημέρα, του δρόμου, που οδηγεί στην παραλία του Ελαφονησίου στην Κίσαμο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, για τον κ. Σαψάκη ορίστηκε δικάσιμος με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι κάτοικοι πάντως της ευρύτερης περιοχής της Χρυσοσκαλίτισσας και του Ελαφονησίου δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας να παρθούν μέτρα για την έλλειψη νερού που παρατηρείται κάθε χρόνο στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, τη φετινή χρονιά είναι πιο οξυμένο το πρόβλημα από ποτέ, και επισημαίνουν ότι δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από την αρμόδια δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει νερό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μόνη λύση σύμφωνα με το δήμαρχο είναι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής του Έλους. Πρόκειται ωστόσο για ένα έργο που κατασκευάζεται τα τελευταία 10 χρόνια και οι ντόπιοι το χαρακτηρίζουν «γεφύρι της Άρτας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου (upd)

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του προαστιακού μεταξύ Πάτρας – Ρίου

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Είκοσι έξι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα