ΑΘΗΝΑ
13:31
|
02.05.2024
Κινητοποιήσεις πολιτών σε Νικήτη και Ποτίδαια ενάντια στην ασυδοσία με τις ξαπλώστρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξαπλώνεται ραγδαία το αποκαλούμενο «κίνημα της πετσέτας» με κινητοποιήσεις πολιτών να πραγματοποιούνται σήμερα το πρωί στην Νικήτη και την Ποτίδαια στην Χαλκιδική.

Η δημιουργία ομάδας στο Facebook με το όνομα «Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική», συγκέντρωσε σε πολύ μικρό διάστημα χιλιάδες μέλη που σήμερα το πρωί έκαναν τις δυό πρώτες παρεμβάσεις τους στις δημοφιλείς παραλίες της περιοχής.

Στην Νικήτη οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της περιοχής και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την παραλία που κινήθηκε μπροστά από τα beach bar, ενημερώνοντας τους λουόμενους και καταγράφοντας τα προβλήματα.

Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες στην Νικήτη, όπως και στις περισσότερες παραλίες της χώρας, οι επιχειρήσεις κλείνουν την δίοδο προς ττην παραλία και ο μόνος τρόπος πρόσβασης στη θάλασσα είναι να καταβάλλει κανείς υπέρογκο αντίτιμο, συχνά χωρίς καν απόδειξη, ενώ η εικόνα με τις ξαπλώστρες να φτάνουν μέχρι το κύμα που κλείνουν όλη την παραλία, είναι ο κανόνας.

Αύριο, Δευτέρα, το πρωί οι πολίτες, που σκέφτονται ακόμα και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση στο δημαρχείο Σιθωνίας στη Νικήτη, στις 11:30, προκειμένου να ζητήσουν από τις Αρχές την λήψη μέτρων και την εφαρμογή του νόμου όσο αφορά στις συμβάσεις παραχώρησης χώρων στις παραλίες.

Για το φαινόμενο της καταπάτησης τμήματος του αιγιαλού από τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν άδεια για συγκεκριμένο τμήμα του μίλησε στο xalkiikipolitiki η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, μετά την πρώτη δράση του «Κινήματος της Πετσέτας» στην περιοχή. Αποκάλυψε, δε, ότι η Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής, της οποίας ευθύνη είναι, μεταξύ άλλων, και ο έλεγχος της νομιμότητας στις παραλίες του νομού -ο οποίος έχει έκταση 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 500 χιλιόμετρα ακτογραμμή-, αποτελείται από μόλις τρεις υπαλλήλους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

Νοσοκομείο «Έλενα»: Κακοποιητική μεταχείριση θύματος βιασμού από την ΕΛ.ΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα