ΑΘΗΝΑ
21:29
|
03.05.2024
Το Λιμενικό διέσωσε 57 άτομα και ανέσυρε δύο πτώματα, μιας γυναίκας και ενός βρέφους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο νεκροί μετανάστες και σχεδόν 30 αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός, δύο ναυαγίων που σημειώθηκαν, χθες Σάββατο, νοτιοδυτικά του νησιού Λαμπεντούζα στην Ιταλία, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο αφηγήσεις διασωθέντων.

Τα δύο σκάφη που φέρονται να είχαν αποπλεύσει από το λιμάνι του Σφαξ στην Τυνησία κατευθυνόμενα προς την Ευρώπη, μετέφεραν 93 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και βυθίστηκαν σε απόσταση 46 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Λαμπεντούζα.

Η ιταλική ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει 57 άτομα, ενώ τα δύο θύματα που έχουν έως τώρα εντοπιστεί είναι μια γυναίκα από την Ακτή του Ελεφαντοστού και το ηλικίας, μόλις, ενός έτους παιδί της.

Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στη Λαμπεντούζα τις τελευταίες ημέρες αφού διασώθηκαν στη θάλασσα από ιταλικά περιπολικά σκάφη και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ ισχυροί άνεμοι περιπλέκουν περαιτέρω την κατάσταση γύρω από το νησί.

Περίπου 20 μετανάστες είναι αποκλεισμένοι από προχθές, Παρασκευή, στη βάση ενός γκρεμού αφού το σκάφος τους συνετρίβη στα βράχια φθάνοντας στη Λαμπεντούζα, ενώ η ακτοφυλακή δεν μπορεί να φθάσει μέχρι αυτούς από τη θάλασσα ή με ελικόπτερο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα, Κυριακή, η ομάδα ΜΚΟ Open Arms έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X ότι επιτέλους άρχισε να αποβιβάζει 195 ανθρώπους που διασώθηκαν στη θάλασσα στο νότιο ιταλικό λιμάνι του Μπρίντιζι μετά από περισσότερες από δύο ημέρες πλεύσης με θαλασσοταραχή.

Η δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας έχει επιλέξει μια αντιμεταναστευτική πολιτική που επιβάλει στα πλοία διάσωσης να αποβιβάζουν τους μετανάστες σε μακρινά λιμάνια, με τις ΜΚΟ να καταγγέλλουν ότι αυτό αυξάνει το κόστος ναυσιπλοΐας τους, παρατείνει τη δυστυχία των επιζώντων και μειώνει τον χρόνο που τα φιλανθρωπικά πλοία μπορούν να περιπολούν στις περιοχές της Μεσογείου όπου τα ναυάγια είναι συχνά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα