ΑΘΗΝΑ
14:32
|
28.04.2024
Αμφιλεγόμενο υλικό στο πλαίσιο μαθήματος σεξουαλικής αγωγής για 11χρονους μαθητές προκαλεί αντιδράσεις στο Σουίντον της Αγγλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα «εσκαμμένα»  φαίνεται πως ξεπέρασε πρωτότυπο «ενημερωτικό» υλικό στο μάθημα σεξουαλικής αγωγής που προορίζεται για μαθητές 11 ετών σε σχολεία του δήμου Σουίντον στο Γουιλσάιρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας καθώς προκάλεσε τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών αλλά και της τοπικής αρχής για θέματα εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της  Daily Mail, μέρος του εκπαιδευτικού υλικού στο  μάθημα της σεξουαλικής αγωγής αποσύρθηκε καθώς απείχε ελάχιστα από προϊόν πορνογραφίας εν είδει πληροφοριών για το «κατάλληλο» στοματικό και πρωκτικό σεξ  προς μαθητές 11 ετών.

«Μασκότ» των εμπνευστών του περίεργου «διδακτικού» υλικού ήταν ένα μπισκότο με το όνομα  «Genderbread man» ενώ παρουσίαζε την ταυτότητα του φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό σαν «γαλαξίες» ή «συστήματα» περνώντας την ιδέα πως είναι ξεχωριστές και διαφορετικές έννοιες η ταυτότητα αρσενικού ή θηλυκού φύλου κάποιου,  η έκφραση του φύλου και ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

Αρκετά από τα υλικά προωθούσαν ξεκάθαρα τη σεξουαλικοποίηση των μικρών μαθητών καθώς δίνονταν σαφείς οδηγίες βήμα-βήμα για το πώς μπορούν να φτιάξουν για παράδειγμα ένα… «οδοντικό φράγμα» για στοματικό σεξ με ένα προφυλακτικό.

Προωθούνταν επίσης υλικά στο πλαίσιο της συσκευασίας  του μαθήματος σεξουαλικής αγωγής σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής προφυλακτικών που χρησιμοποιούνται για πρωκτικό σεξ στο ορθό αλλά και «ασκήσεις» προκειμένου οι μαθητές ηλικίας 11 ετών να φτιάξουν με μαλακά υλικά… μοντέλα των γεννητικών τους οργάνων, σεξουαλικά όργανα και σωματικά υγρά από προϊόντα σούπερ-μάρκετ.

Οδηγία για «φροντίδα» διεμφυλικών παιδιών από επτά ετών!

Φαίνεται πάντως πως η απόπειρα σεξουαλικοποίησης της παιδικής ηλικίας σε σχολείο του Σουίντον στην Αγγλία δεν ήταν «τυχαίο» περιστατικό καθώς καλλιεργείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες δυτικές χώρες τα τελευταία χρόνια η δυνατότητα αλλαγής ή μετάβασης φύλου ακόμη και σε παιδάκια επτά ετών.

Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)  για παράδειγμα φαίνεται πως προσανατολίζεται στο να επιτρέπει σε παιδιά από επτά ετών και άνω να λαμβάνουν διεμφυλική περίθαλψη σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας The Telegraph. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σχεδιάζεται να τους παρέχονται «ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία για να εστιάσουν σε ζητήματα που τους προκαλούν αισθήματα για την ταυτότητα του φύλου τους» με κάποιους ειδικούς να προειδοποιούν πως ο νέος σχεδιαζόμενος κανονισμός μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά ψυχικές και άλλες διαταραχές, καθώς μπαίνουν πρόωρα στο δρόμο αλλαγής φύλου και από ιατρικής (ενδεχομένως μη αναστρέψιμης) πλευράς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα