ΑΘΗΝΑ
00:52
|
04.05.2024
Σύγκρουση εναέριων μέσων πυρόσβεσης κατά τη διάρκεια μάχης με πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, με το ένα να συντρίβεται στο έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για σύγκρουση εναέριων μέσων πυρόσβεσης μιλούν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδοντας εικόνες από συντρίμμια ελικοπτέρου, ενώ μαίνεται η φωτιά στη βόρεια κομητεία Ρίβερσαϊντ της νότιας Καλιφόρνιας. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής μετά την κλήση των συνεργείων της πυροσβεστικής για την πυρκαγιά.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τρία άτομα βρήκαν τον θάνατο κατά τη συντριβή ελικοπτέρου Bell 407, ενώ εξετάζονται αναφορές ότι συγκρούστηκε στον αέρα με ελικόπτερο Skycrane.

Τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν, με το ένα να προσγειώνεται με ασφάλεια και το δεύτερο να πέφτει στο έδαφος, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.

Το θανατηφόρο περιστατικό σημειώθηκε σε γη ιθαγενών Απάτσι στην περιοχή Καμπαζόν, όπου έχουν αποτεφρωθεί δεκάδες στρέμματα βλάστησης, ανέφερε η Αστυνομία.

Έρευνα για τα αίτια της συντριβής έχει ξεκινήσει η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών.

Τα θύματα ταυτοποιήθηκαν ως ο πυροσβέστης και ο αρχηγός τμήματος από το Υπουργείο Δασών και Πυροπροστασίας της πολιτείας (Cal Fire), καθώς και ένας συμβασιούχος πιλότος. Δεν έχουν κατονομαστεί.

Ο Ντέιβιντ Φούλτσερ, επικεφαλής της νότιας περιοχής για την πυροπροστασία, περιέγραψε το περιστατικό ως «τραγική απώλεια».

«Χάσαμε τρεις σπουδαίους ανθρώπους. Τρεις πατέρες, τρεις σύζυγοι, τρεις φίλοι, τρεις γιοι», είπε.

«Οι κόρες έχασαν τους πατέρες τους, οι γιοι έχασαν τους πατέρες τους».

Ο κ. Φούλτσερ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η φωτιά αρχικά ξέσπασε σε ένα κτίριο, αλλά αργότερα εξελίχθηκε σε φωτιά με βλάστηση που κάλυπτε τέσσερα στρέμματα (4.000 τετραγωνικά μέτρα) που τελικά περιορίστηκε.

Το ελικόπτερο που κατέπεσε χρησιμοποιούνταν για παρατήρηση, ενώ αυτό που προσγειώθηκε με ασφάλεια βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα