ΑΘΗΝΑ
22:55
|
03.05.2024
Εκατομμύρια Λονδρέζοι σε οικογένειες με μικρά παιδιά στερούνται τρόφιμα, ακόμη και ηλεκτρικό ρεύμα ή θέρμανση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Δημοσκόπηση του YouGov στη Βρετανία ανέδειξε για μία ακόμη φορά το σοβαρό πρόβλημα της φτώχειας που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια λαϊκά, ευάλωτα νοικοκυριά.

Όπως καταγράφεται στην έρευνα, μία στις οκτώ οικογένειες με παιδιά στερείται βασικά αγαθά για τη διαβίωση όπως τρόφιμα, ηλεκτρικό και θέρμανση.

Η δυσθεώρητη αύξηση του κόστους ζωής ιδιαίτερα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και τις επακόλουθες δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία αύξησαν τις δυσμενείς συνέπειες σε μεγάλο μέρος του βρετανικού λαού και δη των κατοίκων του Λονδίνου.

Όπως διαπιστώνεται περίπου το 8% όσων ρωτήθηκαν παραδέχθηκαν πως στερούνται βασικά αγαθά και υπηρεσίες λόγω φτώχειας. Το ποσοστό σε οικογένειες με παδιά φθάνει το 13%.

Επίσης, σχεδόν τα μισά νοικοκυριά στο Λονδίνο με παιδιά (49%) θεωρούν πως θα δεινοπαθήσουν το επόμενο εξάμηνο για να τα βγάλουν πέρα με την καθημερινή προμήθεια τροφίμων ενώ ήδη το 17% των γονιών και κηδεμόνων παραδέχονται πως καταφεύγουν στο δανεισμό μέσω πιστωτικών καρτών ή δανείων για να πληρώσουν βασικά αγαθά για τη διαβίωσή τους.

Αναφερόμενος σε αυτά τα συγκλονιστικά  στοιχεία για μία από τις πλουσιότερες οικονομίες στον πλανήτη, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, δήλωσε πως η κατάσταση επιβάλλει τη δωρεάν χορήγηση δεκατιανού στα σχολεία για όλα τα παιδιά χαμηλόμισθων οικογενειών το 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα