ΑΘΗΝΑ
09:59
|
03.05.2024
Ο ύποπτος είναι 29 ετών, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Επί τόπου επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 29χρονος άνδρας προσήχθη απόψε ως βασικός ύποπτος για εμπρησμό μετά τις φωτιές που ξέσπασαν σε δάσος της περιοχής Άγιος Βλάσσης, πίσω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως η σύλληψη έγινε μετά από μαρτυρίες κατοίκων που είχαν από την αρχή επισημάνει πως είχαν ακούσει μικρές εκρήξεις πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς που νωρίτερα, σήμερα το απόγευμα, φάνηκε να απειλεί το όρος Μαίναλο.

Επί τόπου επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Τα εναέρια μέσα που σταμάτησαν τις ρίψεις νερού λίγο μετά τη δύση του ήλιου, θα ξεκινήσουν να επιχειρούν εκ νέου από το πρωί της Τρίτης, 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr από τον Άγιο Θόδωρα επιβλέπουν την επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Οικονομόπουλος.

Σε δηλώσεις που έκανε απόψε ο Οικονομόπουλος στο arcadiaportal.gr  ανέφερε πως τα πράγματα στο πύρινο μέτωπο πηγαίνουν καλύτερα αλλά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό μερικό έλεγχο.

Η πυρκαγιά σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

Παράλληλα τις φωτιές σε δάσος της Τρίπολης αναφέρθηκε φωτιά το απόγευμα και στον οικισμό Βαμβακόφυτο των Σερρών.

Η φωτιά έκαψε κυρίως αγροτικές εκτάσεις .

Επί τόπου επιχειρούν 37 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα.

Υπό σχετικό έλεγχο τέθηκε νωρίτερα και η πυρκαγιά  σε ξερά χόρτα, που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στη Θεσσαλονίκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα