ΑΘΗΝΑ
17:23
|
18.05.2024
Κατά τους ισχυρισμούς των ουκρανικών αρχών, η γυναίκα συγκέντρωνε πληροφορίες για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ενώ εργαζόταν στην αποθήκη μίας στρατιωτικής βάσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη μίας νεαρής γυναίκας που κατηγορείται ότι βοήθησε τη Ρωσία στον «σχεδιασμό επίθεσης» σε βάρος του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης του τελευταίου στο Μικολάιφ στη νότια Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως προχώρησαν οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, SBU.

Κατά τους ισχυρισμούς των ουκρανικών αρχών, η γυναίκα συγκέντρωνε πληροφορίες για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ενώ εργαζόταν στην αποθήκη μίας στρατιωτικής βάσης. Από εκεί επιχείρησε να εξακριβώσει την ώρα και τα μέρη που θα επισκεπτόταν ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την SBU, η ύποπτη προσπάθησε συγκεκριμένα να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τη θέση των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και των ουκρανικών αποθηκών πυρομαχικών, και στη συνέχεια συνελήφθη «επ’αυτοφώρω» ενώ προσπαθούσε να διαβιβάσει πληροφορίες  προς τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Ζελένσκι σε ανάρτηση που έκανε αργότερα στο Telegram ανέφερε πως η SBU τον ενημέρωσε για αυτήν την «απόπειρα επίθεσης» και ότι ενημερώνεται «για τον αγώνα κατά των προδοτών» στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα