ΑΘΗΝΑ
09:32
|
03.05.2024
Κίνδυνο θάνατο για τους αμάχους συνιστούν τα χιλιάδες άταφα πτώματα στους δρόμους του Σουδάν, Χαρτούμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον κίνδυνο σοβαρών μαζικών επιδημιών από τα χιλιάδες άταφα πτώματα στους δρόμους της πρωτεύουσας του Σουδάν, Χαρτούμ, μετά την κατάρρευση του κράτους από την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης επισημαίνουν διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Η βρετανική οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά» (Save the Children» επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της τον «εφιαλτικό συνδυασμό του αυξανόμενου αριθμού άταφων πτωμάτων στους δρόμους, την έλλειψη τρεχούμενου νερού, τη μη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος και υπηρεσιών υγιεινής αυξάνει τους φόβους για το ξέσπασμα χολέρας στην πόλη».

Επισημαίνει ότι δίχως δημόσιες δομές υγείας και δίχως την διενέργεια μετρήσεων και ελέγχων είναι άγνωστο εάν έχει ήδη ξεσπάσει επιδημία χολέρας στο Χαρτούμ.

Το 80% των νοσοκομείων από τις 15 Απριλίου που ξέσπασε ο πόλεμος είναι εκτός λειτουργίας και οι παρατεταμένες διακοπές σε ηλεκτροδότηση ή υδροδότηση έχουν αφήσει σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης χιλιάδες πτώματα στα νεκροτομεία.

Σε αυτές τις συνθήκες αλλά και λόγω πείνας και ανασφάλειας εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιθέσεων κατά αμάχων, πάνω από έξι εκατομμύρια Σουδανοί αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια σε άλλες χώρες ή σε άλλες περιοχές από εκείνες όπου ζούσαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα