ΑΘΗΝΑ
01:06
|
05.05.2024
Τονίζουμε ότι, οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι, να ενημερώνουν τους πολίτες από το μέρος του συμβάντος, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις επιθέσεις οπαδών της ΑΕΚ σε τηλεοπτικά συνεργεία νωρίτερα σήμερα το πρωί έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ καταδίκασε με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Στην ανακοίνωσή του,  τονίζει ότι αντί η σημερινή μέρα να είναι ημέρα «πένθους και περισυλλογής» φαίνεται πως η νέα θλιβερή απώλεια στον κύκλο της οπαδικής βίας δε συνετίζει κανέναν.

Τονίζει δε χαρακτηριστικά πως:

«Αντίθετα, η βία σήμερα στρέφεται κατά των εργαζομένων που καλύπτουν τα γεγονότα. Τονίζουμε ότι, οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι, να ενημερώνουν τους πολίτες από το μέρος του συμβάντος αντιμετωπίζοντας βέβαια με διακριτικότητα και ενσυναίσθηση συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή ψυχικής πίεσης».

Αναφέρει επίσης πως οι δημοσιογράφοι που δέχθηκαν τις επιθέσεις οπαδών βρίσκονταν έξω από το γήπεδο ασκώντας το λειτούργημά τους «χωρίς να ενοχλούν ή να προκαλούν» και ως εκ τούτου «η επίθεση εναντίον τους δεν έχει καμία δικαιολογία».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, για άλλη μία φορά, ζητεί από την Πολιτεία να παίρνει «τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα αστυνόμευσης και να προστατεύσει το έργο των συναδέλφων πριν να είναι αργά».

Επιθέσεις κατά συνεργείων έξω από το σπίτι του Κατσουρή

Οι πιο βίαιες επιθέσεις οπαδών κατά δημοσιογράφων έγιναν έξω από το σπίτι του δολοφονημένου 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ομάδα περίπου 50 νεαρών έσπασε κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων μη διστάζοντας να χτυπήσουν και εργαζόμενους δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα