ΑΘΗΝΑ
03:46
|
08.05.2024
Η λατρεία της στην αρχαία Αίγυπτο είναι μνημειώδης και φθάνει ως τη σύγχρονη εποχή και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αρκετές χώρες του κόσμου η 8η Αυγούστου γιορτάζεται ως «Παγκόσμια Ημέρα της Γάτας» αφότου καθιερώθηκε από το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (IFAW)  πριν 21 χρόνια.

Υπάρχουν βεβαίως διαφοροποιήσεις. Κάποιες δυτικοευρωπαϊκές τιμούν ένα από τα πιο ευφυή και αγαπητά οικόσιτα ζώα στις 17 Φεβρουαρίου ενώ στη Ρωσία τα αγαπημένα ζώα γιορτάζονται την 1η Μάρτη και στις ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου.

Οι θρύλοι, οι μύθοι, οι ιστορίες, τα παραμύθια ή και οι ταινίες με γάτες πρωταγωνιστές είναι αμέτρητα.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι που ζουν στο πλευρό τους πίνουν νερό στο όνομά τους βάζοντας συχνά τις προτεραιότητες των αγαπημένων τους ζώων σε πρώτη μοίρα ακόμη και από τις δικές τους ανάγκες.

Η λατρεία της στην αρχαία Αίγυπτο είναι μνημειώδης και φθάνει ως τη σύγχρονη εποχή και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με γάτες, γάτους, γατάκια όλων των χρωμάτων και φυλών να γεμίζουν τις οθόνες και να σκορπίζουν χαμόγελα.

Για την ιστορία οι γάτες και οι γάτοι δεν έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα στα βίντεο που ανεβάζουν δισεκατομμύρια χρήστες στο Διαδίκτυο. Το πιο παλιό βίντεο με γάτες φέρει τον τίτλο «Professor Welton’s Boxing Cats» και γυρίστηκε το 1894 στο στούντιο του εφευρέτη Τόμας Έντισον.

Όσον δε τον κώδικα επικοινωνίας των αγαπητών αιλουροειδών οι φίλοι τους τον γνωρίζουν αρκετά καλά έως άριστα. Ξέρουν σίγουρα πως όταν μία γάτα ή ένας γάτος ανοιγοκλείνει ήρεμα και αργά τα μάτια είναι ο τρόπος τους για να σας εκφράσουν την αγάπη τους.

Από την άλλη αποδεικνύεται συχνά ο καλύτερος φίλος συγγραφέων, δημοσιογράφων ή υπναράδων! Οι πρώτοι μπορούν να γράφουν για ώρες δίχως καμία ενόχληση. Οι τελευταίοι πάλι μπορούν να κοιμούνται τη μέρα για ώρες δίχως να ακούσουν «ήχο». Αντίθετα, «σκούρα»  τα βρίσκουν οι φιλόζωοι που ξυπνούν νωρίς το πρωί και κοιμούνται νωρίς.

Οι γάτες συχνά διαθέτουν πάνω από 100 διαφορετικούς φωνητικούς ήχους που συνηθίζουν να τους δοκιμάζουν κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι-κηδεμόνες τους ρίχνουν βαθύ ύπνο…

Κάποιοι από αυτούς σηκώνονται σχεδόν αδιαμαρτύρητα με κλειστά μάτια για να εξυπηρετήσουν τα αγαπητά θηλαστικά σε περίπτωση που τα τελευταία έχουν όρεξη για μία μερίδα «πατέ» ή παιχνίδι…

Αν νομίζετε πάλι πως στις γάτες και τους γάτους που είναι σωστά πλάσματα ελευθερίας και ανεξαρτησίας δεν υπάρχουν «ταξικές» διακρίσεις, σφάλετε!

Μάθετε πως οι κακές ταξικές διακρίσεις των υλιστών μεταφέρονται ή αντικατοπτρίζονται στα αγαπητά οικόσιτα  με τη γάτα της Αμερικανίδας ποπ τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ, «Ολίβια Μπένσον» (ναι, έχει πάρει το όνομά της από τη γνωστή πρωταγωνίστρια του αστυνομικού σήριαλ «Law & Order: Special Victims Unit») είναι ένα από τα πλουσιότερα κατοικίδια στον κόσμο με «καθαρή αξία» κάπου 97 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτά όμως είναι υπερβολές των Αμερικανών.

Όλοι οι άλλοι ξέρουμε πως τα δικά μας αιλουροειδή είναι απλά ανεκτίμητα!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα