ΑΘΗΝΑ
05:13
|
03.03.2024
Η αμερικανική πρεσβεία στο Πορτ Ο Πρενς έκλεισε προσωρινά μετά από μπαράζ πυροβολισμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρίψη καταιγιστικών πυρών πολύ κοντά στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Αϊτής, Πορτ Ο Πρενς, προκάλεσε σήμερα  την αναστολή της λειτουργίας τής για προληπτικούς λόγους.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από την πρεσβεία καλείται το προσωπικό να περιοριστεί στους χώρους του κτιρίου της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής. Παράλληλα αξιωματούχοι της πρεσβείας τόνιζαν πως οι μετακινήσεις του προσωπικού περίπου για ένα 24ωρο περιορίζονται δραστικά λόγω των επισφαλών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Τη Δευτέρα το Πορτ Ο Πρενς συγκλονίστηκε από μαζικές διαδηλώσεις κατά της βίας εγκληματικών οργανώσεων που πυροβολούν ανελέητα, απαγάγουν, βιάζουν και τραυματίζουν πολίτες κάθε ηλικίας.

Εκτιμάται πως περίπου 5,2 εκατομμύρια Αϊτινοί (περίπου το 50% του πληθυσμού) έχουν άμεση ανάγκη σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι ΗΠΑ που έχουν αυτό το διάστημα την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αξιοποιούν παλιότερη πρόταση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την ανάπτυξη διεθνούς αποστολής επιβολής της έννομης τάξης στην Αϊτή προωθούν το τελευταίο διάστημα ανάλογο σχέδιο με επικεφαλής μία δύναμη περίπου 1.000 αστυνομικών από την Κένυα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Η αστυνομία διέλυσε συμμορία που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα

Οι Συντηρητικοί κυριαρχούν στο κοινοβούλιο του Ιράν, στις εκλογές της συνέλευσης

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα