ΑΘΗΝΑ
13:40
|
28.04.2024
Δύο πύραυλοι – που εκτοξεύτηκαν με διαφορά 40 λεπτών – προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια κατοικιών, ένα ξενοδοχείο, καταστήματα εστίασης, και διοικητικά κτίρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να χτενίζουν τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων στην πόλη Ποκρόφσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετά την ρωσική επίθεση που είχε συνέπεια τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, το απόγευμα της Δευτέρας.

Δύο πύραυλοι – που εκτοξεύτηκαν με διαφορά 40 λεπτών – προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια κατοικιών, ένα ξενοδοχείο, καταστήματα εστίασης και διοικητικά κτίρια, δήλωσε ο Πάβλο Κυριλένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Ντονιέτσκ.

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιοχής, έχασαν τη ζωή τους και 67 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σύμφωνα με τον Ιγκόρ Κλιμένκο, υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας.

«Συνεχίζουμε τον έλεγχο στα ερείπια», είπε νωρίς το πρωί ο Ουκρανός αξιωματούχος, αφού οι διασώστες αναγκάστηκαν να διακόψουν τις εργασίες για τη νύχτα λόγω της μεγάλης απειλής νέων βομβαρδισμών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε, χθες Δευτέρα, ότι ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν ένα συγκρότημα κατοικιών και μοιράστηκε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολίτες να βοηθούν τραυματίες και διασώστες να επιχειρούν στα κτιρίου του οπίου ο τελευταίος όροφος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, βομβαρδισμοί συνοριακών περιοχών της περιοχής Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία και τη Χερσώνα, είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ατόμων, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα