ΑΘΗΝΑ
11:23
|
03.05.2024
Βιομηχανία παρένθετης μητρότητας με σκοπό την εμπορία βρεφών και κέρδη εκατομμυρίων ευρώ είχαν στήσει γιατροί σε Κέντρο Υποβοηθούμενης Γονιμότητας στα Χανιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατομμύρια ευρώ που στη συνέχεια επένδυαν σε εξωχώριες εταιρίες και τράπεζες έβγαζε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά που ανακοινώθηκε σήμερα πως εξαρθρώθηκε από το
«Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης» σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, που επικαλείται ελεγκτές του ΣΔΟΕ, το κύκλωμα στα Χανιά είχε «επενδύσεις» στο εξωτερικό σε τουλάχιστον πέντε εξωχώριες εταιρίες πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχε αποκομίσει από την  εμπορία βρεφών.

Οι εξωχώριες εταιρείες, που λειτουργούσαν τουλάχιστον εδώ και έξι χρόνια, σχετίζονταν με μέλη του κυκλώματος, έχοντας μηνιαίως στο ιστορικό τους πολλές κινήσεις χρημάτων.

Βιομηχανία παρένθετης μητρότητας και εμπορίας βρεφών

Το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν και οκτώ άτομα που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές, εκμεταλλευόταν εκατοντάδες νεαρές, φτωχές και ευάλωτες γυναίκες σε βάρος των οποίων είχαν στήσει «βιομηχανία» γέννησης βρεφών χρησιμοποιώντας τες είτε ως δότριες ωαρίων, είτε ως παρένθετες μητέρες. Συχνά εξαπατούσαν και ασθενείς μέσω εικονικών εξωσωματικών επεμβάσεων και μεσολαβούσαν σε παράνομες υιοθεσίες.

Σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, μέσα στο τελευταίο οκτάμηνο καταγράφηκαν 182 περιπτώσεις εκμετάλλευσης γυναικών στον τομέα της αφαίρεσης ωαρίων και παρένθετης μητρότητας και εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 400 περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω εικονικών εξωσωματικών.

Κάθε πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας εξασφάλιζε στο κύκλωμα 70.000 ως 120.000 ευρώ.

Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρεται πως στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για παράνομες υιοθεσίες και υποθέσεις με παρένθετες μητέρες.

Οι έρευνες του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Ασφάλεια Χανίων στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Γονιμότητας θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, όπως και οι έρευνες στα σπίτια γνωστών γυναικολόγων και άλλων γιατρών στα Χανιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα