ΑΘΗΝΑ
07:01
|
03.05.2024
Χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη. Δίχως ρεύμα και τηλέφωνο δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Μάουι. Εκατοντάδες φεύγουν με τη βοήθεια της ακτοφυλακής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγωνιώδεις προσπάθειες κατάσβεσης των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει από την Τρίτη στο Μάουι της Χαβάης καταβάλλουν εκατοντάδες πυροσβέστες και μέλη της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται λόγω και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν με ταχύτητα άνω των 90 χλμ την ώρα έχουν προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες ενώ τα πυκνά νέφη καπνού δυσκολεύουν την αναπνοή σε χιλιάδες ευπαθείς ομάδες και ασθενείς στο νοσοκομείο του Μάουι.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN, στο Μάουι έχουν μείνει δίχως ρεύμα εδώ και πολλές ώρες πάνω από 14.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενώ επικρατεί το αδιαχώρητο στο νοσοκομείο της περιοχής όπου έχουν καταφύγει και πολυεγκαυματίες.

Χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και στην περιοχή Λαχάινα όπου δεκάδες κάτοικοι μεταφέρθηκαν διά θαλάσσης με σκάφη της ακτοφυλακής σε πιο ασφαλείς περιοχές για να γλιτώσουν από την πύρινη κόλαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα