ΑΘΗΝΑ
19:34
|
03.05.2024
«Οι φασίστες που στηρίζονται οικονομικά και επικοινωνιακά από συγκεκριμένα συμφέροντά επιχειρούν να εκκολαφθούν στις κερκίδες, τα σχολεία και τις πλατείες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είμαστε συγκλονισμένοι/ες και οργισμένοι/ες για τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από οργανωμένο ναζιστικό τάγμα με οπαδικό προκάλυμμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.

Σημειώνει πως το κομβόι των νεοναζί, ενώ ήταν γνωστό ότι διασχίζει την Ελλάδα, αφέθηκε επί ώρες ανενόχλητο να φτάσει στον προορισμό του, να εξοπλιστεί και να επιτεθεί σε όποιον του αντισταθεί και τονίζει ότι «αυτή η στάση του κρατικού μηχανισμού απέναντι στις φασιστικές συμμορίες είναι ο κανόνας που οπλίζει τα φασιστικά μαχαίρια και συνεπώς δεν προκύπτει από επιμέρους ατομικές ευθύνες αλλά από πολιτικές αποφάσεις».

Συμπληρώνει πως «όπως σε πολλές βαλκανικές χώρες, έτσι και στην Ελλάδα οι φασίστες που στηρίζονται οικονομικά και επικοινωνιακά από συγκεκριμένα συμφέροντά επιχειρούν να εκκολαφθούν στις κερκίδες, τα σχολεία και τις πλατείες».

«Από πλευρά μας, τιμώντας την ιστορία μας, τους ανθρώπους και τις αξίες μας, καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας να μην αφήσουμε σπιθαμή δημοσίου χώρου και λόγου στους φασίστες. Να μην επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη. Να μην κάνουμε βήμα πίσω» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τέλος, ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» καλεί σε εγρήγορση όλους τους αντιφασίστες και αντιφασίστριες εν όψει του πανευρωπαϊκού νεοναζιστικού καλέσματος της 1ης Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο, για την επέτειο της δολοφονίας των Φουντούλη και Καπελώνη κατά τη διάρκεια επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αναρωτώμενος «αν η απόφαση των κρατικών αρχών θα είναι ξανά η “διακριτική παρακολούθηση”».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά το βαφτιστήρι του

Όχι άλλη τοξικότητα

Τέμπη-«Ένα Χρόνο Μετά»: Το νέο τραγούδι των Κότσιρα και Κόμη Χ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα