ΑΘΗΝΑ
12:20
|
30.04.2024
«Συνολικά 8.064 πακέτα με κοκαΐνη - βάρους ενός κιλού έκαστο - βρέθηκαν σε δώδεκα παλέτες με μπανάνες», ανέφεραν Ολλανδοί εισαγγελείς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κοντέινερ με μπανάνες από τον Ισημερινό, Ολλανδοί αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών εντόπισαν στις 13 Ιουλίου 2023, πάνω από οκτώ τόνους κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Το φορτίο κατασχέθηκε με τις ολλανδικές εισαγγελικές αρχές να εκτιμούν πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα.

«Στις 13 Ιουλίου, οι τελωνειακές αρχές πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών που έχει γίνει ποτέ στο λιμάνι του Ρότερνταμ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του εισαγγελέα.

«Συνολικά 8.064 πακέτα με κοκαΐνη – βάρους ενός κιλού έκαστο – βρέθηκαν σε δώδεκα παλέτες με μπανάνες», ανέφεραν οι εισαγγελείς, προσθέτοντας ότι οι ναρκωτικές ουσίες καταστράφηκαν.

Η επιχείρηση κρατήθηκε μυστική ως σήμερα με τους οκτώ τόνους ναρκωτικών που κατασχέθηκαν να ξεπερνούν σε αξία τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Το κοντέινερ είχε φτάσει στο Ρότερνταμ μέσω Παναμά.

Η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ισπανία είναι οι χώρες στις οποίες καταφθάνουν οι μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών στην Ευρώπη, με τα φορτία να προέρχονται κυρίως από τον Παναμά, την Κολομβία και τον Ισημερινό.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ισημερινός πλήττεται από κύμα βίας αποδιδόμενο σε συμμορίες και ομάδες του οργανωμένου διεθνούς εγκλήματος που διακινούν ναρκωτικά.

 Η ανακοίνωση της κατάσχεσης γίνεται την επομένη της δολοφονίας του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, ενός εκ των υποψηφίων για την προεδρία του Ισημερινού, γνωστού για τις αποκαλύψεις του σε υποθέσεις διαφθοράς.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βιγιαβισένσιο είχε αναφέρει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του ίδιου και μελών της προεκλογικής του ομάδας, απειλές που φέρεται να είχαν διατυπωθεί από τον φυλακισμένο αρχηγό μιας εγκληματικής συμμορίας που συνδέεται με διακίνηση ναρκωτικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Χανιά: Εργατικό ατύχημα στην αποκομιδή απορριμμάτων

Λονδίνο: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με σπαθί

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα