ΑΘΗΝΑ
21:26
|
30.04.2024
Η τοπική στρατιωτική διοίκηση στο Κουπιάνσκ του Χάρκοβο κάλεσε τους πολίτες να υπακούσουν στις εντολές των αρχών και να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις εκκένωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υποχρεωτική εκκένωση 37 κωμοπόλεων και χωριών στο Χάρκοβο της Ανατολικής Ουκρανίας όπου ζουν περίπου 12.000 άνθρωποι διέταξαν σήμερα οι ουκρανικές αρχές.

Η τοπική στρατιωτική διοίκηση στο Κουπιάνσκ του Χάρκοβο κάλεσε τους πολίτες να υπακούσουν στις εντολές των αρχών και να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις εκκένωσης ή να υπογράψουν, σε αντίθετη περίπτωση, έγγραφο με το οποίο βεβαιώνουν πως επιθυμούν να παραμείνουν με δική τους ευθύνη.

Η 45χρονη υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ είχε δηλώσει ένα 24ωρο νωρίτερα πως η κλιμάκωση των μαχών και της ρίψης όλμων «από τη μεριά του εχθρού είναι υψηλή».

Περίπου 12.000 άμαχοι καλούνται να απομακρυνθούν από 37 κωμοπόλεις και χωριά της ανατολικής Ουκρανίας με εντολή του στρατού.

Η πόλη Κοπιάνσκ και τα περίχωρα είχαν τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο ως τον Σεπτέμβριο του 2022, ώσπου οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αντεπίθεση, αποκόπτοντας μέρος των ρωσικών στρατευμάτων από το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής του Χάρκοβο.

Σύμφωνα με την Χάνα Μαλιάρ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκροτήσει «ομάδα επίθεσης που επιχειρεί να προελαύσει στην περιοχή προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ κοντά σε νευραλγικό σιδηροδρομικό  κόμβο.

Το πρωί, η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε (για δεύτερη φορά σε ένα 24ωρο) δύο ουκρανικά drone που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα προκαλώντας αλλαγές στις πτήσεις δύο διεθνών αεροδρομίων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν και εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο κατερρίφθη  στην περιοχή Καλούγκα, νοτιοδυτικά της Μόσχας και το άλλο, κοντά σε σημαντικό οδικό κόμβο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Από φίλια πυρά σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα