ΑΘΗΝΑ
12:15
|
30.04.2024
«Είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας; Ή πρόκειται για πληρωμένο διαφημιστικό κείμενο κάποιου Οργανισμού;», αναρωτιέται η Κίνηση Πολιτών της περιοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για ανακρίβειες και κατασκευή μιας μιντιακής ειδυλλιακής πραγματικότητας, κάνουν λόγο πολίτες όσο αφορά σε ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με το Πεδίον του Άρεως, που κάνει λόγο για ανάπλαση έπειτα από ενέργειες και δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Όπως αναφέρει η κίνηση πολιτών «Πεδίον του Άρεως – Το πάρκο μας», τα μέλη της οποίας έχουν πρωτοσταστήσει στους αγώνες για ένα ελεύθερο και προσβάσιμο πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, το αφιέρωμα κάνει λόγο για «χιλιάδες χιλιάδες δέντρα και φυτά που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Πάρκο, για αποκατάσταση πλακοστρώσεων που παραμένουν σπασμένες, για αποκατάσταση των αγωγών εκροής των υδάτων που παραμένουν μπαζωμένοι, για αποκατάσταση της ροής στην Υδάτινη Διαδρομή και πολλά ακόμα, τα οποία όσοι περπατάμε καθημερινά στο Πάρκο γνωρίζουμε ότι δεν είναι αληθινά.

Όπως μάλιστα προσθέτουν, το video, παραγωγής του Ιδρύματος Ωνάση, που συνοδεύει το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγούστου, παρουσιάζει εικόνες από κάποιες εργασίες που είχαν γίνει κυρίως το περασμένο Φθινόπωρο, ενώ σήμερα – πολλές φυτεύσεις – δεν υπάρχουν πλέον, καθώς δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα για τη συντήρηση και το πότισμά τους.

«Στο Πεδίον του Άρεως έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης τα τελευταία χρόνια, τα όποια όλοι και όλες αναγνωρίζουμε», αναφέρει η Κίνηση Ποιτών, «η κατασκευή όμως μίας “μιντιακής ειδυλλιακής πραγματικότητας” κόντρα στην αλήθεια, δεν είναι ανεκτή στον Πάρκο μας και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα μέσα – και πρώτα από όλα, ζητώντας από το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων να μας τεκμηριώσει το “αφιέρωμα” που φιλοξενεί».

«Είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας; Βρέθηκε δημοσιογράφος στο Πάρκο και τα είδε όλα αυτά που γράφει; Ή πρόκειται για πληρωμένο διαφημιστικό κείμενο κάποιου Οργανισμού;», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Χανιά: Εργατικό ατύχημα στην αποκομιδή απορριμμάτων

Λονδίνο: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με σπαθί

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα