ΑΘΗΝΑ
10:34
|
02.05.2024
Χθες Τετάρτη, επιδρομές τουρκικών drones, σκότωσαν δύο μέλη του PKK στην περιοχή όπου εξελίσσεται η επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον πέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο βόρειο Ιράκ, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιαστάν (PKK), ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα στο Ζαπ, περιοχή όπου εξελίσσεται η επιθετική επιχείρηση της Άγκυρας με την επωνυμία «Γαμψό Ξίφος», από τον Απρίλιο του 2022, με σκοπό την εξάλειψη θέσεων, οι οποίες η Τουρκία υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούνται για επιθέσεις στα εδάφη της.

Το PKK διαθέτει ισχυρές οχυρώσεις στην περιοχή, όπου «το έδαφος είναι ορεινό και δυσπρόσιτο», αλλά η «εκκαθάριση από τους τρομοκράτες», θα συνεχιστεί παρά τις επιθέσεις,  δήλωσε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η Τουρκία διαθέτει αρκετές βάσεις σε όλο το βόρειο Ιράκ, παρά την αντίθεση της κεντρικής ιρακινής κυβέρνησης, η οποία έχει επανειλημμένως καταδικάσει την τουρκική στρατιωτική παρουσία και την έχει χαρακτηρίσει παράνομη.

Να σημειωθεί ότι χθες, Τετάρτη, επιδρομές τουρκικών drones σκότωσαν δύο μέλη του PKK στην περιοχή, σύμφωνα με αξιωματούχους της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, μετά από παρόμοιο περιστατικό την Κυριακή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα