ΑΘΗΝΑ
14:38
|
08.05.2024
Από τους 12 οι 10 είναι Κροάτες, ενώ οι άλλοι δύο είναι ένας 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας και ένας 22χρονος Αλβανός.
Προσαγωγή συλληφθέντων στη Γ.Α.Δ.Α.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προφυλακίστηκαν απόψε, μετά την απολογία τους στον ειδικό ανακριτή, οι 12 από τους 30 κατηγορούμενους για την φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια στο τέλος της 7ης Αυγούστου που επέφερε το θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη και τον τραυματισμό δεκάδων.

Από τους 12 οι 10 είναι Κροάτες, ενώ οι άλλοι δύο είναι ένας 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας και ένας 22χρονος Αλβανός. Οι δύο τελευταίοι ισχυρίστηκαν ότι το βράδυ της φονικής επίθεσης βρέθηκαν «τυχαία» στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ο 22χρονος Αλβανός δικαιολόγησε μάλιστα τον σουγιά που είχε στην τσέπη του σαν «εργαλείο» της δουλειάς επειδή ήταν ηλεκτρολόγος.

Περαστικός δήλωσε και ένας 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας ο οποίος στο επιχειρηματικό του υπόμνημα.

Μαραθώνιος απολογιών

Η διαδικασία αναμένεται μαραθώνια, καθώς μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, οι κατηγορούμενοι θα περάσουν από τους Εισαγγελείς Γνωμοδοτήσεων και μετά θα αποφασιστεί η πορεία ενός εκάστου καθώς θα αποφασιστεί το θέμα της προφυλάκισης ή μη για κάθε κατηγορούμενο.

Νωρίτερα, μετά το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια από οπαδούς της ΑΕΚ, όπου βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Οι περίπου 100 οπαδοί πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες εναντίον των αστυνομικών που είχαν φράξει την είσοδο του δικαστικού μεγάρου, ενώ φώναξαν και συνθήματα. Λίγο μετά τις 14:00 αποχώρησαν από το σημείο.

 Οι κατηγορούμενοι φαίνεται να αρνούνται κατά τις απολογίες τους τη συμμετοχή τους στα άγρια επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ καθώς και κάθε εμπλοκή τους στο θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσούρη.

   Οι κατηγορούμενοι φαίνεται να αρνούνται κατά τις απολογίες τους τη συμμετοχή τους στα άγρια επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ καθώς και κάθε εμπλοκή τους στον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσσούρη.

Λόγω της βαρύτατας των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στους συλληφθέντες, οι περισσότεροι από αυτούς εκτιμάται ότι θα κρατηθούν προσωρινά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Συγκέντρωση και πορεία για την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα