ΑΘΗΝΑ
22:40
|
08.05.2024
Ο 23χρονος Μαχμούντ Τζαράντ, πυροβολήθηκε στο στήθος καθώς Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν έφοδο στον προσφυγικό καταυλισμό Τουλκαρέμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια εισβολής σε καταυλισμό προσφύγων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ο 23χρονος Μαχμούντ Τζαράντ, δέχτηκε πυρά στο στήθος καθώς Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό Τουλκαρέμ, στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη νωρίς το πρωί, σήμερα Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, οι Ισραηλινοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά ενώ εκτόξευσαν και δακρυγόνα και τοποθέτησαν ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες οικημάτων του στρατοπέδου. Πέραν του νεκρού Παλαιστίνιου, υγειονομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής τραυματίστηκαν τουλάχιστον οκτώ κάτοικοι του προσφυγικού καταυλισμού.

Η παράταξη της Φάταχ, η οποία κυριαρχεί στην Παλαιστινιακή Αρχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναγνώρισε τον Τζαράντ ως μέλος της, χωρίς όμως να τον χαρακτηρίσει ένοπλο μαχητή.

Από την πλευρά της, η Ταξιαρχία Τουλκαρέμ, η οποία συνδέεται με την ένοπλη στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμική Τζιχάντ, ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι «απάντησε στην ισραηλινή εισβολή στο στρατόπεδο Τουλκαρέμ, με ένοπλες συγκρούσεις και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς».

Χθες Πέμπτη, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο μαχητή τον οποίο καταζητούσε ο στρατός για μήνες κατά τη διάρκεια επιδρομής κοντά στην πόλη Ναμπλούς.

Η βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους 15 μήνες εν μέσω εντεινόμενων ισραηλινών επιδρομών, βίας των παράνομων Εβραίων εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά και επιθέσεων.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τουλάχιστον 196 Παλαιστίνιοι και 24 άτομα στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί σε εχθροπραξίες από τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν φέτος ανέρχεται σε τουλάχιστον 220.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα