ΑΘΗΝΑ
15:21
|
30.04.2024
Στο φως έβγαλε η αστυνομία του Ισημερινού τα ονόματα των 6 συλληφθέντων για τη δολοφονία του υποψήφιου προέδρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι Κολομβιανους συνέλαβε η αστυνομία ως εμπλεκόμενους στη δολοφονία του υποψηφίου για την προεδρία του Ισημερινού Φερνάντο Βιγιαβισένσιο.

Ένθερμος επικριτής της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, ο 59χρονος Βιγιαβισένσιο δολοφονήθηκε την Τετάρτη (9/8) από ενόπλους κατά την αποχώρησή του από προεκλογική συγκέντρωση στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας Κίτο.

Ένας 7ος ύποπτος, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, ήταν επίσης Κολομβιανός, υπογραμμίζουν οι αρχές του Ισημερινού.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε, ότι η αστυνομική έρευνα για το «αποτρόπαιο γεγονός» βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι οι αξιωματικοί θα εργαστούν, για να ανακαλύψουν τα κίνητρα αυτού του εγκλήματος και τους δημιουργούς του.

Οι έξι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως Αντρές Μ., Χοσέ Ν., Έντι Τζ., Καμίλο Ρ., Τζουλς Σ. και Τζον Ροντρίγιες. Επίσης, ο υπουργός πρόσθεσε, ότι κατά την έφοδο της αστυνομίας βρήκαν ένα τουφέκι, ένα πολυβόλο, τέσσερα πιστόλια, τρεις χειροβομβίδες, τέσσερα κιβώτια πυρομαχικών, δύο μηχανάκια και ένα όχημα που είχε δηλωθεί ότι είχε κλαπεί.

Ο πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο είπε ότι η δολοφονία ήταν μια απόπειρα δολιοφθοράς των εκλογών. Πρόσθεσε, ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί όπως είχε προγραμματιστεί στις 20 Αυγούστου, παρά την εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σκίτσο του Βραζιλιάνου Amorim

Η εμπλοκή Κολομβιανών στην υπόθεση θυμίζει την δολοφονία του προέδρου της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ, τον Ιούλιο του 2021. Η αστυνομία της νησιωτικής χώρας στην Καραϊβική είχε ανακοινώσει τότε πως στην ομάδα των εκτελεστών συμμετείχαν 26 Κολομβιανοί και δύο Αϊτινοαμερικανοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση Γεωργιάδη σε κόσμο που τον αποδοκίμαζε-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Πώς εξηγούν οι ΗΠΑ ότι το χρήμα ρέει στον στρατό του Ισραήλ παρά την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα