ΑΘΗΝΑ
12:02
|
02.05.2024
Κινέζος υπάλληλος στην πολεμική βιομηχανία, στρατολογήθηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενώ βρίσκονταν στην Ιταλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν Κινέζο υπήκοο που λειτουργούσε ως κατάσκοπος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών (CIA) υποστηρίζουν πως αποκάλυψαν οι κινεζικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 52χρονος Ζενγκ, εργαζόμενος σε εταιρεία του στρατιωτικού – βιομηχανικού κλάδου, στρατολογήθηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενόσω βρίσκονταν για μετεκπαίδευση στην Ιταλία.

Εκεί τον προσέγγισε πράκτορας που στάθμευε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρώμη και του πρόσφερε χρήματα και υποσχέσεις για διευκόλυνση της μετανάστευσής του στις ΗΠΑ, με αντάλλαγμα ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες, ανακοίνωσε το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας από το Πεκίνο.

Ο Ζενγκ διαπιστώθηκε ότι υπέγραψε συμφωνία με τις ΗΠΑ και έλαβε εκπαίδευση, πριν επιστρέψει στην Κίνα για να πραγματοποιήσει δραστηριότητες κατασκοπείας, ανέφερε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, το οποίο μετέδωσε ότι εναντίον του έχουν ληφθεί «αναγκαστικά μέτρα», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το κρατικό μέσο ενημέρωσης Global Times της Κίνας ανέφερε ότι ο φερόμενος υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ ονομαζόταν «Σεθ» και είχε καλλιεργήσει μια προσωπική σχέση με τον Ζενγκ. «Ο Ζενγκ σταδιακά εξαρτήθηκε ψυχολογικά από τον Σεθ και εκείνος το εκμεταλλεύτηκε για να του ενσταλάξει τις δυτικές αξίες. Με την παρότρυνση του Σεθ, η πολιτική στάση του Ζενγκ κλονίστηκε», ανέφεραν οι Global Times.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκυ

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα