ΑΘΗΝΑ
20:30
|
02.05.2024
Το Βασιλικό Ναυτικό του Μαρόκου διέσωσε 67 παράτυπους μετανάστες στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Βασιλικό Ναυτικό του Μαρόκου διέσωσε 67 παράτυπους μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, ανάμεσά τους μια γυναίκα και τρεις ανήλικους, στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού.

Στρατιωτικός αξιωματούχος είπε στο επίσημο Maghreb Arabe Press την Παρασκευή ότι το Βασιλικό Ναυτικό: «Αναχαίτισε μια λέμβο που μετέφερε 67 παράτυπους μετανάστες την Πέμπτη, στο πλαίσιο των αποστολών του για παροχή βοήθειας και θαλάσσια διάσωση περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Ταρφάγια (περιοχή Σαχάρας).

Ο στρατιωτικός αξιωματούχος, τον οποίο το πρακτορείο δεν κατονόμασε, εξήγησε: «Αμέσως μετά τη μεταφορά τους στη μονάδα του Βασιλικού Ναυτικού, οι διασωθέντες άνθρωποι, οι οποίοι ήταν όλοι από την υποσαχάρια Αφρική, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες».

Πρόσθεσε, «Μετά από αυτό, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Laayoune (στην περιοχή της Σαχάρας) την Παρασκευή και παραδόθηκαν προκειμένου να διεξαχθούν οι διοικητικές διαδικασίες που απαιτούνται σχετικά».

Τον Ιούνιο, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το Μαρόκο είχε αναχαιτίσει 25.519 απόπειρες παράτυπης μετανάστευσης και διέσωσε 3.150 μετανάστες κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους.

Λόγω της γεωγραφικής του εγγύτητας με την ευρωπαϊκή ήπειρο, το Μαρόκο είναι ένα από τα σημεία διέλευσης παράτυπων μεταναστών, ειδικά προς την Ισπανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα