ΑΘΗΝΑ
20:03
|
03.05.2024
Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη και στο Ισραήλ από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχει φτάσει μέχρι στιγμής φέτος τους 167.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την ισραηλινή κατοχή να σκοτώνει 13 Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μεταξύ 25 Ιουλίου και 10 Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη και στο Ισραήλ από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχει φτάσει μέχρι στιγμής φέτος τους 167, σύμφωνα με αποκάλυψη σχετικής έκθεσης από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (UNOCHA), μεταδίδει το Middle East Monitor.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής το 2022, ο οποίος ανήλθε σε 155.

Εκτός από τις δολοφονίες του ισραηλινού στρατού, ένας Ισραηλινός άποικος πυροβόλησε και σκότωσε έναν Παλαιστίνιο και τραυμάτισε άλλους δύο κατά τη διάρκεια επίθεσης εποίκων στο χωριό Μπούρκα, κοντά στη Ραμάλα, στις 4 Αυγούστου. Αυτό αύξησε τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από εποίκους στη Δυτική Όχθη από τις αρχές του 2023 έως τις 7 Αυγούστου σε επτά.

Η UNOCHA επιβεβαίωσε ότι 276 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 60 παιδιά, τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη, μεταξύ των οποίων εννέα άτομα από πραγματικά πυρά, μεταξύ 25 Ιουλίου και 7 Αυγούστου.

Από την αρχή του έτους, 683 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί με αληθινά πυρομαχικά από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη, υπερδιπλάσιοι από την ίδια περίοδο του 2022, που ανήλθε σε 307.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2023, τα Ηνωμένα Έθνη κατέγραψαν 591 περιστατικά που σχετίζονται με εποίκους που είχαν ως αποτέλεσμα θύματα Παλαιστινίων, υλικές ζημιές ή και τα δύο.

Πρόκειται για αύξηση 39 τοις εκατό σε σχέση με τον μηνιαίο μέσο όρο σε σύγκριση με το 2022, κατά το οποίο αναφέρθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών που σχετίζονται με εποίκους από τότε που ο ΟΗΕ άρχισε να καταγράφει τέτοια δεδομένα το 2006.

Η UNOCHA πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές αρχές κατοχής κατεδάφισαν, κατάσχεσαν ή ανάγκασαν τους ανθρώπους να κατεδαφίσουν 56 κτίσματα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την περιοχή Γ της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένων έξι κατοικιών, επικαλούμενη την έλλειψη οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί από το Ισραήλ, που είναι σχεδόν αδύνατο να ληφθούν.

Ως αποτέλεσμα, 23 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά, εκτοπίστηκαν και επηρεάστηκαν τα μέσα διαβίωσης περισσότερων από 3.500 άλλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα