ΑΘΗΝΑ
14:03
|
06.05.2024
Πάνω από 100 δικαστικοί επιμελητές φέρονται να έχουν υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά για προμήθειες και... πέναλτι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανατριχιαστικά είναι τα ευρήματα που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Έθνος» και ο τηλεοπτικός σταθμός Open σχετικά με την δράση των εισπρακτικών εταιριών και την σχέση τους με τους δικαστικούς επιμελητές.

Συγκεκριμένα, έγγραφα που επικαλείται το Open αποκαλύπτει πως πάνω από 100 δικαστικοί επιμελητές φέρονται να έχουν υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά για προμήθειες και… πέναλτι εκατοντάδων ευρώ.

Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούνται από πρωτοφανές περιεχόμενο και είναι ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ ιδιωτικής εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις και δικαστικού επιμελητή που, εκτός άλλων, υποχρεώνουν τον δεύτερο να καταβάλλει στην εταιρεία πέναλτι 500 ευρώ αν καθυστερεί ενέργειες -μεταξύ άλλων τις εξώσεις.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Επίσης, τον αναγκάζει να καταβάλλει προμήθειες στην εταιρεία 3,50 ευρώ για κάθε επίδοση, 300 ευρώ για κάθε κατάσχεση και ένα μεγάλο ποσό για κάθε έξωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φάνη Καραμπατσάκη για το OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει και μαρτυρία δικαστικού επιμελητή, ο οποίος καταγγέλλει πως μία τέτοια σύμβαση έφτασε στα χέρια του το 2016 από συνάδελφο: «Τον κατήγγειλα στον Σύλλογο της Αθήνας που ανήκων. Έγιναν οι ενέργειες και αυτός ο κύριος έχει ήδη καταδικαστεί σε α’ και β’ βαθμό».

Όπως λέει, αυτό συμβαίνει πάνω από 6-7 χρόνια.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά δεν υπάρχουν, εμείς είμαστε δημόσιοι, άμεσοι λειτουργοί και δεν υπάρχουν συμβάσεις μεταξύ μας. είμαστε εκτελεστικά όργανα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όλα αυτά είναι παράνομα, είναι ξεκάθαρο», τονίζει.

Μάλιστα, καταγγέλλει επίσης ότι «εν ενεργεία δικαστικοί επιμελητές έχουν ιδρύσει εταιρείες διαχείρισης δανείων που δεν υφίστανται»: «4-5 εταιρείες έχουν ιδρυθεί από άλλους συναδέλφους που έχω καταγγείλει επίσημα, και παίρνουν από τα funds την τεράστια ύλη, εκατομμύρια επιδόσεις εκτελέσεις κλπ και υπογράφουν συμβάσεις με συναδέλφους και με “μίζα” που ζητάνε έχουν συνεργαστεί με 200-300 σε όλη την Ελλάδα και κάνουν τις δουλειές τους. Αυτό είναι παράνομο και καταχρηστικό».

«Εγώ έχω καταγγείλει και προφορικά και επίσημα και στον Σύλλογό μου και στην Ομοσπονδία για όλη αυτή την ιστορία και μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα», καταλήγει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα