ΑΘΗΝΑ
13:06
|
18.05.2024
«Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε» τον ακριβή αριθμό λένε οι αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 1.000 άνθρωποι αγνοούνται από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάουι στη Χαβάη την ώρα που ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 80, αν και θεωρείται προσωρινός.

Την ίδια ώρα αξιωματούχοι παραδέχονται ότι ήταν «αδύνατο» να προειδοποιηθούν γρήγορα οι κάτοικοι για τις πυρκαγιές που πλήττουν τη Χαβάη.

Με τον νεότερο απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται στους 80, μεγάλες περιοχές του νησιού Μάουι αποδεκατισμένες και την ιστορική πόλη Λαχένα να έχει μετατραπεί σε απέραντη έκταση με ερείπια, ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς οι πρώτες βοήθειες φτάνουν σε μέρη του νησιού που μέχρι πρότινος ήταν απρόσιτα λόγω των πυρκαγιών.

«Βλέπουμε απώλειες ζωών», δήλωσε ο κυβερνήτης Γκριν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. «Και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε». Ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Μάουι, Τζον Πελετιέ, εκτίμησε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων υπολογίζεται στους 1.000, ενώ προειδοποίησε πως «ειλικρινά δεν γνωρίζουμε».

«Επειδή δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και επειδή δεν μπορούν να έρθουν στην ευρύτερη κοιλάδα όσο γρήγορα θα θέλαμε, μέχρι να ρυθμίσουμε κάποια από αυτά τα βασικά πράγματα, δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβείς αριθμούς».

ΥΠΕΞ: Θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη

Βαθιά θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, υπογραμμίζει πως η σημασία της συλλογικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής είναι υψίστης σημασίας προκειμένου να μειωθούν οι τρομερές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

   Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως οι σκέψεις και οι προσευχές είναι με τον αμερικανικό λαό.

   Σημειώνεται πως ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στο Μάουι αυξήθηκε στους 80, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές στη Χαβάη, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες σε ό,τι απέμεινε από την ιστορική πόλη της Λαχέινα.

   Οι φωτιές έγιναν η πλέον πολύνεκρη φυσική καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας, ξεπερνώντας τον απολογισμό του τσουνάμι που έπληξε το Μεγάλο Νησί της Χαβάης και στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους το 1960, έναν χρόνο αφότου η Χαβάη έγινε αμερικανική πολιτεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα