ΑΘΗΝΑ
21:49
|
02.05.2024
Στο πλευρό του φυλακισμένου Μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ στέκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πλευρό του φυλακισμένου Μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ Ιωνάθαν στέκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, εκφράζοντας την βαθιά του λύπη για τις θηριωδίες που υφίσταται ο Μητροπολίτης Ιωανάθαν και το ποίμνιό του.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος με επιστολή του -την οποία δημοσιεύει η επίσημη ιστοσελίδα της μητρόπολης– εκφράζει την βαθιά του λύπη για τις θηριωδίες που υφίσταται ο Μητροπολίτης Ιωανάθαν και το ποίμνιό του.

«Συμμετέχουμε στα βάσανά σας και για να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας, μοιραζόμαστε όπου χρειάζεται τη μαρτυρία μας για τις θηριωδίες κατά του ευσεβούς ορθόδοξου Ιερού κλήρου, του ευσεβούς λαού καθώς και των περίφημων Ιερών τόπων στην Ουκρανία» – τονίζει χαρακτηριστικά ο Αρχιπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης -ο οποίος είναι και πασίγνωστος συνθέτης εκκλησιαστικής μουσικής- καταδικάστηκε προ ημερών από τις ουκρανικές αρχές σε πενταετή φυλάκιση και κατάσχεση περιουσίας με κατηγορίες για «βίαιη ανατροπή του καθεστώτος και προσβολή της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Με δήλωσή του για την υπόθεση, ο Πατριάρχης Κύριλος Μόσχας και Πασών των Ρωσιώ έκανε λόγο για παραβίαση της ελευθερίας του θρησκεύεσθαι και διωγμό καλώντας παράλληλα για μια ακόμα φορά τη διεθνή κοινή γνώμη, τους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες, τους οργανισμούς προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων να στρέψουν την προσοχή τους στην «σκοπίμως ασκούμενη από την ουκρανική κυβέρνηση πολιτική, που αποβλέπει στην καταστροφή της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Σύμφωνα με το σαθρό κατηγορητήριο, ο Μητροπολίτης αναζήτησε φιλορωσικά φυλλάδια στο Διαδίκτυο και τα κατέβασε στον υπολογιστή του με σκοπό να τα διανείμει. Οι δικηγόροι του όμως κάνουν λόγο για σκευωρία, καθώς εντόπισαν ηλεκτρονικά ίχνη, σύμφωνα με τα οποία τα συγκεκριμένα αρχεία είχαν κατέβει στον υπολογιστή από κάποιον άλλον, σε χρόνο κατά τον οποίο ο Μητροπολίτης βρισκόταν υπό κράτηση.

Όπως ανακοινώθηκε ο Μητροπολίτης Ιωνάθαν, που είναι ιδιαίτερα ηλικιωμένος, θα τεθεί προσωρινά σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να εφαρμοστεί η ποινή του, ενώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, σκοπεύει να προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα