ΑΘΗΝΑ
11:52
|
07.05.2024
Ο άτυχος Ισπανός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο φαράγγι της Σαμαριάς από αποκόλληση βράχου εξαιτίας του σεισμού στη δυτική Κρήτη.
Φαράγγι Σαμαριάς. Κλειστό μετά τον τραυματισμό του τουρίστα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένας 45χρονος Ισπανός τουρίστας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο φαράγγι της Σαμαριάς το πρωί της Κυριακής 13/8, μετά από πτώση βράχων που προκλήθηκε από τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή.

Για τη διάσωση του περιπατητή υπήρξε κινητοποίηση με ελικόπτερο ενώ στο φαράγγι έσπευσαν πυροσβέστες των κλιμακίων Ανώπολης και Βρυσών.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και εισήχθη στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του το οποίο έχει ακρωτηριαστεί στο ύψος του μηρού. 

Μετά το χειρουργείο εισήχθη διασωληνωμένος στην εντατική ενώ η κατάστασή του παραμένει σοβαρή καθώς έχει χάσει πολύ αίμα. 

Ο σεισμός, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη δυτική Κρήτη σημειώθηκε στις 10:49 π.μ.. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην ξηρά και στα νότια του νομού Χανίων και συγκεκριμένα 10 χλμ ανατολικά της Σούγιας.

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος και γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Για αυτό τον λόγο εκδόθηκε προειδοποίηση 112 προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να μην πλησιάζουν σε βραχώδεις περιοχές. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Ηράκλειο: Μηχανική βλάβη σε καταμαράν, απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Αυστραλία: Ο θετός γιος του Σίρσκι συμμετέχει σε μοτοπορεία για την Ημέρα της Νίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα