ΑΘΗΝΑ
07:48
|
17.05.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, NRK, δεν υπήρξε άμεσα πληροφορία για πρόκληση τραυματισμό ή εγκλωβισμό ατόμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σωτήρια αποδείχθηκε η απόφαση των αρμοδίων αρχών για το κλείσιμο σιδηροδρομικής γέφυρας πριν λίγες μέρες λόγω των πλημμυρών της περασμένης βδομάδας στη νότια Νορβηγία καθώς νωρίτερα σήμερα το πρωί κατέρρευσε.

Σύμφωνα με τη νορβηγική αστυνομία, υποχώρησε σχεδόν το μισό τμήμα της μεταλλικής δομής τής,  μετά την πτώση ενός πυλώνα που υπέστη φθορά λόγω της ανόδου των υδάτων τις τελευταίες ημέρες. Το μεγαλύτερο μέρος της γέφυρας έπεσε μέσα στον ποταμό Λάγκεν.

Τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε σήμερα στον ποταμό Λάγκεν της ΝΑ Νορβηγίας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, NRK, δεν υπήρξε άμεσα πληροφορία για πρόκληση τραυματισμό ή εγκλωβισμό ατόμων.

Η γέφυρα που βρίσκεται πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ των πόλεων Αϊντσβόλ και Τρόντχαϊμ, είχε κλείσει για την κυκλοφορία την περασμένη εβδομάδα μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε μια καταιγίδα.

Η καταιγίδα που ονομάστηκε «Χανς» και έπληξε τη Νορβηγία και τη Σουηδία προκάλεσε την εκκένωση περιοχών με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές λόγω των πολλών κατολισθήσεων που αυτή προκάλεσε.

Ο δήμος του Ρινγκέρικε στη νοτιοανατολική Νορβηγία ανακοίνωσε ότι ως σήμερα το πρωί τουλάχιστον 920 από τους κατοίκους του δεν είχαν καταφέρει να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αν και η κατάσταση αρχίζει να εξομαλύνεται στις περισσότερες πληγείσες περιοχές, νέες ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται αύριο στην νοτιοανατολική Νορβηγία, με αποτέλεσμα οι αρχές να αυξήσουν εκ νέου το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο κατολισθήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα