ΑΘΗΝΑ
20:23
|
03.05.2024
Ο 20χρονος στρατιώτης Χιλέλ Ναχμία Όφεν πέθανε από θερμοπληξία και έντονη αφυδάτωση στη διάρκεια άσκησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 20χρονος Ισραηλινός στρατιώτης ξεψύχησε στη διάρκεια άσκησης από θερμοπληξία και αφυδάτωση που δεν είχε γίνει αντιληπτή ή υποτιμήθηκε από τους ανωτέρους του.

Πρόκειται για τον νεαρό Χιλέλ Ναχμία Όφεν που υπηρετούσε τη θητεία του προερχόμενος από τον εποικισμό Καρμέι της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και οποίος μετά το θάνατό του προήχθη στον τιμητικό βαθμό του δεκαννέα.

Ο 20χρονος που είχε πρόσφατα ολοκληρώσει τη βασική στρατιωτική του εκπαίδευση υπηρετούσε την επίλεκτη μηχανοκίνητη μονάδα Yahalom. Ο θάνατός του επήλθε σήμερα ανάμεσα στις 4.00 με 5.00 το πρωί στο πλαίσιο προηγμένης και επίμονης άσκησης σε περιοχή όπου επικρατούσε έντονη ζέστη παρά το γεγονός πως ο ήλιος δεν είχε ακόμη ανατείλει.

Μέλος της επίλεκτης μονάδας Yahalom

Οι πρώτες πληροφορίες από το γραφείο του στρατιωτικού ιατροδικαστή που ανέλαβε την διερεύνηση της αιτίας θανάτου του νεαρού ανέφεραν ως πιθανότερη αιτία την θερμοπληξία και την έντονη αφυδάτωση.

Μετά το θάνατο του 20χρονου διατάχθηκε ανάσχεση όλων των εκπαιδευτικών ασκήσεων ως τις 5.00 το πρωί της Τετάρτης, 16 Αυγούστου.

Το Ισραήλ δοκιμάζεται από νέο κύμα καύσωνα από το περασμένο Σάββατο με θερμοκρασίες που ξεπερνούν κατά τόπους (π.χ. Εϊλάτ) τους 41 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα