ΑΘΗΝΑ
05:30
|
01.12.2023
Καθυστερεί η περιοδεία της Γερμανίδας ΥΠΕΞ σε χώρες της Ωκεανίας και του Ειρηνικού λόγω τεχνικού προβλήματος στο αεροσκάφος, με το οποίο ταξιδεύει η γερμανική αποστολή.
Αναλένα Μπέρμποκ, υπουργός Εξωτερικών Γερμανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ταξίδι της επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Αναλένας Μπέρμποκ στην Αυστραλία καθυστερεί, καθώς το αεροσκάφος της αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα τις πρώτες πρωινές ώρες. Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας αναμενόταν σήμερα (14/80 στην Αυστραλία, πρώτο προορισμό της εβδομαδιαίας περιοδείας της στην περιοχή της Ωκεανίας και του Ειρηνικού, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί επίσης τη Νέα Ζηλανδία και τα Φίτζι.

Ωστόσο, μετά τον ενδιάμεσο σταθμό στο Αμπού Ντάμπι (ΗΑΕ) για ανεφοδιασμό με καύσιμα, το αεροσκάφος με την ΥΠΕΞ και την υπόλοιπη γερμανική αντιπροσωπεία χρειάστηκε να ρίξει το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων του στη θάλασσα και να γυρίσει πίσω.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών της κ. Μπέρμποκ που βρισκόταν στην πτήση εξήγησε ότι «εξαιτίας μηχανικού προβλήματος, πρέπει να επιστρέψουμε στο Αμπού Ντάμπι για λόγους ασφαλείας. Βρίσκονται υπό εξέταση επιλογές για περαιτέρω διευθετήσεις».

Δεν είναι ακόμα σαφές αν η καθυστέρηση θα επηρεάσει το ταξίδι και πώς.

Η υπουργός Εξωτερικών προγραμματίζει να επισκεφθεί την Καμπέρα, την πρωτεύουσα, καθώς και τη μητρόπολη Σίδνεϊ. Προβλέπεται να συναντηθεί με την ομόλογό της Πένι Γουόνγκ στο Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του γερμανικού ΥΠΕΞ, θα συζητήσει θέματα οικονομικής ασφάλειας, τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και τον ρόλο της Κίνας στην περιοχή της Ασίας. Αύριο Τρίτη 15/8 στην Καμπέρα, η Αναλένα Μπέρμποκ αναμένεται να συμμετάσχει σε τελετή για την επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών σε Αβορίγινες της φυλής Κάουρνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανίδα ΥΠΕΞ αντιμετωπίζει πρόβλημα σε ταξίδι της εξαιτίας βλάβης σε κυβερνητικό αεροσκάφος. Στα μέσα Μαΐου, χρειάστηκε να περιμένει στο Κατάρ, διότι έσκασε λάστιχο του αεροπλάνου της στη Ντόχα!

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράσινο φως από τον Μπλίνκεν για την συνέχιση του πολέμου στη Γάζα

Γάζα: Ξεκίνησε η απελευθέρωση ομήρων-Νέα παράταση της ανακωχής

Δύο δρόμοι μπροστά στην Ευρώπη

Ισραήλ: Ανάκληση της πρέσβειρας από την Ισπανία μετά τις δηλώσεις Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα