ΑΘΗΝΑ
17:47
|
02.05.2024
Αναστολή πτήσεων έως τις 13:00 της 14ης Αυγούστου λόγω έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας.
Εκρήξεις στο ηφαίστειο της Αίτνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αξιωματούχοι του αεροδρομίου Catania-Fontanarossa (CTA) στην πόλη Κατάνια της Σικελίας ανακοίνωσαν το κλείσιμο του εναέριου χώρου του και την αναστολή όλων των πτήσεων τουλάχιστον έως τις 13:00 (τοπική ώρα) της 14ης Αυγούστου μετά από μια νέα έκρηξη στο ηφαίστειο της Αίτνας.

«Εξαιτίας μιας έκρηξης της Αίτνας (…) όλες οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις ματαιώνονται μέχρι τις 13:00» (14:00 ώρα Ελλάδας), ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο μέσω X (πρώην Twitter), ενώ ζητήθηκε από τους επιβάτες να απευθύνονται στην αεροπορική εταιρεία τους για περισσότερες πληροφορίες.

Η έκρηξη έχει στείλει ένα σύννεφο τέφρας στον αέρα στα νοτιοανατολικά της Σικελίας, με τη λάβα να ρέει από έναν νοτιοανατολικό κρατήρα του ηφαιστείου σε ύψος 2.800 μέτρων, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (INGV).

Με ύψος 3.324 μέτρα, η Αίτνα είναι το πιο ψηλό ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Έχει εκραγεί επανειλημμένα σε διάρκεια των 500.000 ετών. Πιο πρόσφατα, το αεροδρόμιο της Κατάνιας έκλεισε για μια μέρα στις 21 Μαΐου λόγω και πάλι έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας.

Πώς φαίνεται η Αίτνα από την Κατάνια της Σικελίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα