ΑΘΗΝΑ
08:04
|
07.05.2024
Ολοκληρώθηκε στα Χανιά η διαδικασία των απολογιών. Τι αναφέρει αναλυτικά η δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση των παράνομων υιοθεσειών και εμπορίας…
Χανιά-Υπόθεση εμπορίας βρεφών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 14 Αυγούστου ολοκληρώθηκε στο δικαστικό μέγαρο Χανίων η διαδικασία των απολογιών των συνολικά οκτώ προσώπων τα οποία συνελήφθησαν και σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και επιδίδονταν σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Η διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν δύο ανακριτές, ήταν μαραθώνια. Ξεκίνησε στις 08:00 της Κυριακής και ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο γιατρός, ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ο εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και μια Ρουμάνα υπήκοος που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η μαία της μονάδας, η βιολόγος της μονάδας, μια εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και μια αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα