ΑΘΗΝΑ
11:51
|
04.05.2024
Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει κολοσσιαία πυρηνικά μέσα στη Νότια Κορέα οδηγώντας την κατάσταση στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου, δήλωσε ο Κανγκ Σουν Ναμ.
Ο υπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας Κανγκ Σουν-Ναμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την αρχή του έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει κολοσσιαία πυρηνικά μέσα στη Νότια Κορέα οδηγώντας την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας Κανγκ Σουν Ναμ σε μια ομιλία που διαβάστηκε στην 11η Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια, μεταδίδει το TASS.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ακολουθούν μια εχθρική πολιτική έναντι της Κορέας ως κρατική πολιτική και παραβιάζουν κατάφωρα τα ανεξάρτητα συμφέροντα ανάπτυξης και ασφάλειας της Βόρειας Κορέας, οδηγούν την κατάσταση στη Βορειοανατολική Ασία στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου», είπε. «Η Αμερική <….> από την αρχή του τρέχοντος έτους έχει αναπτύξει στη Νότια Κορέα τεράστια στρατηγικά πυρηνικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνικού υποβρυχίου, ενός στρατηγικού βομβαρδιστικού και μιας ομάδας μάχης πυρηνικού αεροπλανοφόρου και έχει πραγματοποιήσει πολλές μεγαλύτερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μιμούμενοι συνολικά πόλεμο μαζί μας. Αυτές οι ασκήσεις ήταν πρωτόγνωρες από άποψη κλίμακας, έντασης και διάρκειας».

«Τώρα, το ερώτημα δεν είναι αν θα ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο ή όχι, το ερώτημα είναι ποιος, πότε και πώς τον εξαπολύει», τόνισε.

Η 11η Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια πραγματοποιείται την Τρίτη στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Patriot. Εκπρόσωποι αμυντικών υπηρεσιών και διεθνών οργανισμών, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και διπλωμάτες από πολλές δεκάδες χώρες θα συζητήσουν κοινές απειλές για την παγκόσμια και περιφερειακή σταθερότητα, καθώς και διάφορες πτυχές της ασφάλειας στην Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, που διοργάνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, είναι η εγκαθίδρυση της αλληλεπίδρασης μέσα στις νέες πραγματικότητες που προκύπτουν στη διαδικασία εγκαθίδρυσης μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης.

Συνολικά, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περισσότεροι από 800 εκπρόσωποι από 76 χώρες συμμετέχουν στη διάσκεψη. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η λίστα δεν περιλαμβάνει κανένα δυτικό κράτος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προσκλήθηκαν η Κίνα, η Ινδία, η Νότια Αφρική, το Ισραήλ, η Τουρκία, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Βόρεια Κορέα. Εκπρόσωποι οκτώ διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), της Ένωσης Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), του Αραβικού Συνδέσμου και της Αφρικανικής Ένωσης, έχουν επίσης προγραμματιστεί να λάβουν μέρος στο συνέδριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα