ΑΘΗΝΑ
14:07
|
05.05.2024
Το σώμα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της Ζάμπια κατέσχεσε σχεδόν 6 εκατ. δολάρια σε μετρητά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σώμα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της διακίνησης ναρκωτικών της Ζάμπια κατέσχεσε σχεδόν 6 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, Λουσάκα, αναφέρει το BBC.

Κατασχέθηκαν επίσης πέντε πιστόλια, επτά γεμιστήρες, 126 φυσίγγια, 602 κομμάτια ύποπτου χρυσού βάρους 127 κιλών και εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για τη μέτρηση χρυσού.

Η Επιτροπή Δίωξης Ναρκωτικών (DEC) έλαβε πληροφορία ότι ένα ναυλωμένο αεροσκάφος που μετέφερε επικίνδυνα εμπορεύματα προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Kenneth Kaunda το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του οργανισμού Nason Banda.

Η Επιτροπή κατέσχεσε έκτοτε το Global Express T7-WW στο οποίο βρέθηκαν τα παραπάνω αντικείμενα και ένα άλλο αεροσκάφος που ανήκει σε τοπική αεροπορική εταιρεία με μάρκα King Air B190. Οι 10 ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου ενός υπήκοου Ζάμπια, έχουν τεθεί υπό κράτηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών», είπε σε δήλωση Τύπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα