ΑΘΗΝΑ
08:52
|
10.05.2024
Απεργοί συγγραφείς του Χόλιγουντ αναμενόταν να απαντήσουν αυτή την εβδομάδα στην τελευταία πρόταση για συμβόλαιο από τα μεγάλα στούντιο.
Ηθοποιοί και συγγραφείςδιαδηλώνουν έξω από τα στούντιο του Sunset Bronson και τα γραφεία του Netflix στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 11 Αυγούστου 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κάτι που θα ήταν σημάδι προόδου σε μια πολύμηνη εργατική διαμάχη, απεργοί συγγραφείς του Χόλιγουντ αναμενόταν να απαντήσουν αυτή την εβδομάδα στην τελευταία πρόταση για συμβόλαιο από τα μεγάλα στούντιο, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση των συνομιλιών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μία από τις πηγές είπε ότι η διαπραγματευτική ομάδα για το Writers’ Guild of America (WGA) πέρασε το Σαββατοκύριακο εξετάζοντας την πρόταση από την Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), την εμπορική ομάδα που εκπροσωπεί τη Walt Disney (DIS.N), το Netflix (NFLX.O), Warner Bros Discovery (WBD.O) και τα άλλα μεγάλα στούντιο και υπηρεσίες ροής.

Τα μέρη ενδέχεται να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν ανωνυμία λόγω της ευαισθησίας των διαπραγματεύσεων. Οι δύο πλευρές είχαν περάσει περίπου 100 ημέρες χωρίς συνομιλίες.

Μια άλλη πηγή είπε στο Reuters ότι τα στούντιο πρόσφεραν μια παραχώρηση σε έναν τομέα ανησυχίας, τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, συμφωνώντας να πιστωθούν ανθρώπινοι συγγραφείς στα σενάρια. Το Bloomberg ανέφερε επίσης, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι οι εταιρείες συμφώνησαν να μοιραστούν την πρόσβαση στα δεδομένα των θεατών, κάτι που θα επέτρεπε στους συγγραφείς να μετρήσουν τη δημοτικότητα της σειράς τους.

Η WGA δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό τη Δευτέρα και η AMPTP αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Μπορεί να σημειωθεί μεγαλύτερη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις όταν διεξάγονται χωρίς περιγραφή των κινήσεων σε κάθε πλευρά και μια επακόλουθη δημόσια ανάλυση του νοήματος των κινήσεων», είπε η επιτροπή διαπραγματεύσεων της WGA στα 11.500 μέλη της σε ένα email αργά την Παρασκευή.

Οι συγγραφείς προχώρησαν σε απεργία στις 2 Μαΐου για αδιέξοδο στις αποζημιώσεις, ελάχιστο προσωπικό στις αίθουσες συγγραφέων, υπολειπόμενες πληρωμές και άλλα θέματα. Μαζί τους στις κινητοποιήσεις στις 16 Ιουλίου, μέλη του Screen Actors Guild, σταμάτησαν ουσιαστικά μεγάλο μέρος της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής.

Αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της πρότασης των στούντιο αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες.

Το AMPTP είχε απορρίψει ως «ποσόστωση προσλήψεων» το αίτημα της WGA για ελάχιστο προσωπικό στα δωμάτια συγγραφέων. Οι συγγραφείς έχουν προτείνει περιορισμούς στη τεχνητή νοημοσύνη, ένα περίπλοκο θέμα που τα στούντιο θεώρησαν ότι απαιτεί «πολύ περισσότερη συζήτηση».

Σε πρόσφατες κλήσεις για εταιρικά κέρδη, στελέχη στούντιο εξέφρασαν την επιθυμία για ταχεία ολοκλήρωση της εργατικής αναταραχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα