ΑΘΗΝΑ
10:44
|
06.05.2024
«Κυνήγι μαγισσών» χαρακτήρισε τη νέα ποινική δίωξη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
Το έντυπο των δικαστικών Αρχών της Τζορτζια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Κυνήγι μαγισσών» χαρακτήρισε τη νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του από τις δικαστικές Αρχές της Τζόρτζια ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, ο Ν. Τραμπ την Τρίτη (15/8) σε δήλωσή του έκανε λόγο για «στημένο» κατηγορητήριο σε μήνυμα που ανήρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, που αποτελεί προσωπικό του δημιούργημα.

«Γιατί δεν μου απήγγειλαν κατηγορίες πριν από δυόμισι χρόνια; Διότι ήθελαν να το κάνουν εν μέσω της πολιτικής μου εκστρατείας. Κυνήγι μαγισσών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παρά την ήττα του τότε απερχόμενου προέδρου στην Τζόρτζια το 2020, ο Τραμπ και οι συγκατηγορούμενοί του «αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν ότι έχασαν» και «συμμετείχαν εν γνώσει τους και ιδία βουλήσει σε συνωμοσία προκειμένου να ανατραπεί παράνομα το αποτέλεσμα» των εκλογών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για την τέταρτη ποινική δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τους έξι μήνες, εν μέσω της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων προκειμένου να αναδειχθεί ο υποψήφιος της παράταξης για τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του 2024.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα