ΑΘΗΝΑ
20:18
|
19.05.2024
Οι αρχές εστιάζουν την έρευνά τους στην ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.
Προσαγωγή συλληφθέντων στη Γ.Α.Δ.Α.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την προφυλάκιση των 105 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ που ξέσπασαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου, οι αρχές εστιάζουν την έρευνά τους στην ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας (14/08), ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη είναι ψηλός και εύσωμος. Το νέο στοιχείο, όμως, είναι το τατουάζ στον λαιμό, χωρίς το σχέδιο να είναι ξεκάθαρο και από τους κατηγορούμενους είναι αρκετοί αυτοί που έχουν τατουάζ στον λαιμό. Μόνη ελπίδα των Αρχών για την ταυτοποίηση του δράστη είναι τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής του DNA.

Βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ θεωρούνται 5 με 6 άτομα. Το δικό τους DNA θα εξεταστεί με τo γενετικό υλικό που βρέθηκε στον 29χρονο, αν και υπάρχουν αλλοιώσεις από άτομα που έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Πάντως, την Τετάρτη (16/8), αναμένονται τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής DNA κατηγορουμένων – θύματος.

Πού εστιάζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Το βάρος πέφτει στο στάδιο της ανάκρισης, κατά το οποίο οι αρμόδιες Αρχές θα κληθούν να προσωποποιήσουν τις κατηγορίες και να διαλευκάνουν ποιος ήταν αυτός που τραυμάτισε θανάσιμα τον φίλαθλο της ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής, είναι σαφές – κατά τις ίδιες πηγές – ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να ασκηθεί σε κάποιον από τους συλληφθέντες δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται, όπως λένε έμπειροι νομικοί, πολλή δουλειά: «Στη δικογραφία υπάρχει πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό. Αυτό, όμως, από μόνο του δεν μας οδηγεί σε κανένα συμπέρασμα. Το πλούσιο αυτό υλικό θα πρέπει να επεξεργαστεί για να οδηγήσει σε συμπεράσματα. Δηλαδή θα πρέπει να γίνουν εκθέσεις ανάλυσης στα βίντεο, να βρεθούν οι αναλυτικές διαδρομές, να γίνει προσπάθεια αποσαφήνισης διακριτών ρόλων. Οι εκθέσεις αυτές χρειάζονται χρόνο για να εκπονηθούν και γι’ αυτό δεν περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στη δικογραφία. Από εδώ και πέρα, στο στάδιο της ανάκρισης εκτιμάται ότι θα εκπονηθούν και θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας».

Οι εκθέσεις ανάλυσης από τα κινητά

Το δεύτερο εξαιρετικά σημαντικό σκέλος στο στάδιο της ανάκρισης, πλέον, αφορά στις εκθέσεις ανάλυσης από την εξέταση των κινητών τηλεφώνων. Θα εξεταστούν τα τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, θα γίνει ανάκτηση δεδομένων, ενώ οι επιστήμονες της ΕΛ.ΑΣ. θα κάνουν φύλλο και φτερό τις διαδικτυακές εφαρμογές που παρέχουν κρυπτογράφηση και συνήθως χρησιμοποιούνται από τους χούλιγκαν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα