ΑΘΗΝΑ
23:02
|
09.05.2024
Το ποσοστό γονιμότητας της Κίνας εκτιμάται ότι έχει πέσει στο χαμηλό ρεκόρ του 1,09 το 2022.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ποσοστό γονιμότητας της Κίνας εκτιμάται ότι έχει πέσει στο χαμηλό ρεκόρ του 1,09 το 2022, ανέφερε την Τρίτη η National Business Daily, αριθμός που ενδέχεται να ταράζει τις αρχές καθώς προσπαθούν να ενισχύσουν τον μειούμενο αριθμό νέων γεννήσεων στη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η υποστηριζόμενη από το κράτος Daily είπε ότι τα στοιχεία από το Κέντρο Έρευνας Πληθυσμού και Ανάπτυξης της Κίνας το έθεσαν ως το χαμηλότερο επίπεδο γονιμότητας μεταξύ των χωρών με πληθυσμό άνω των 100 εκατομμυρίων.

Το ποσοστό γονιμότητας της Κίνας είναι ήδη ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο μαζί με τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη.

Ανησυχώντας για την πρώτη μείωση πληθυσμού της Κίνας εδώ και έξι δεκαετίες και την ταχεία γήρανση του πληθυσμού της, το Πεκίνο προσπαθεί επειγόντως μια σειρά μέτρων για την άνοδο του ποσοστού γεννήσεων, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών κινήτρων και βελτιωμένων εγκαταστάσεων παιδικής μέριμνας.

Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τον Μάιο προήδρευσε σε μια συνάντηση για τη μελέτη του θέματος.

Η Κίνα έχει δηλώσει ότι θα επικεντρωθεί στην εκπαίδευση, την επιστήμη και την τεχνολογία για να βελτιώσει την ποιότητα του πληθυσμού και να προσπαθήσει να διατηρήσει ένα επίπεδο «μέτριας γονιμότητας» για να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη στο μέλλον.

Το υψηλό κόστος παιδικής μέριμνας και η αναγκαστική διακοπή της σταδιοδρομίας τους έχει αναγκάσει πολλές γυναίκες να μην έχουν περισσότερα παιδιά ή καθόλου. Οι διακρίσεις λόγω φύλου και τα παραδοσιακά στερεότυπα των γυναικών που φροντίζουν τα παιδιά τους εξακολουθούν να είναι ευρέως διαδεδομένα σε όλη τη χώρα. Οι αρχές έχουν αυξήσει τους τελευταίους μήνες τη ρητορική σχετικά με το να μοιράζονται το καθήκον της ανατροφής των παιδιών, αλλά η άδεια πατρότητας εξακολουθεί να είναι περιορισμένη στις περισσότερες επαρχίες.

Η Ένωση Οικογενειακού Προγραμματισμού του Χονγκ Κονγκ ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση την Τρίτη ότι ο αριθμός των άτεκνων γυναικών στην ειδική κινεζική διοικητική περιοχή υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια σε 43,2% πέρυσι.

Το ποσοστό των ζευγαριών με ένα ή δύο παιδιά επίσης έπεσε, ενώ ο μέσος αριθμός παιδιών ανά γυναίκα μειώθηκε από 1,3 το 2017 σε χαμηλό ρεκόρ 0,9 πέρυσι, σύμφωνα με την έρευνά της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα