ΑΘΗΝΑ
15:21
|
06.05.2024
H συνοριακή περιοχή όπου συγκλίνουν το Μαλί, η Μπουρκίνα Φάσο και ο Νίγηρας αποτελεί επίκεντρο βίας από ένοπλες ομάδες που συνδέονται με τον ISIS.
Τρομοκρατική ενέδρα κατά του στρατού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 17 στρατιώτες του Νίγηρα σκοτώθηκαν και πλέον των 20 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησαν ένοπλες ομάδες κοντά στα σύνορα με το Μαλί, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, «ένα απόσπασμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Νιγηρίας (FAN) που κινούνταν μεταξύ Μπόνι και Τορόντι έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέδρας, κοντά στην πόλη Κουτούγκου (52 χλμ νοτιοδυτικά του Τορόντι)», προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 άτομα που συμμετείχαν στην τρομοκρατική ομάδα εξουδετερώθηκαν.

Την τελευταία δεκαετία, η συνοριακή περιοχή όπου συγκλίνουν το κεντρικό Μαλί, η βόρεια Μπουρκίνα Φάσο και ο δυτικός Νίγηρας έχει γίνει επίκεντρο της βίας από ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το ISIL (ISIS).

Η αγανάκτηση για την αιματοχυσία έχει τροφοδοτήσει στρατιωτικά πραξικοπήματα και στις τρεις χώρες από το 2020, με τελευταίο αυτό στον Νίγηρα στις 26 Ιουλίου.

Ο Νοτιοανατολικός Νίγηρας αποτελεί επίσης στόχο ένοπλων ομάδων που εφορμούν από τη βορειοανατολική Νιγηρία, λίκνο μιας εκστρατείας που ξεκίνησε η Μπόκο Χαράμ το 2010.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Σέρρες: 14χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για συστηματικό βιασμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα