ΑΘΗΝΑ
00:35
|
04.05.2024
Σύμφωνα με τους νόμους περί βλασφημίας, όποιος κριθεί ένοχος για προσβολή του Ισλάμ μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο.
Έκαψαν μια εκκλησία και προκάλεσαν ζημιές σε άλλες δύο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήθος εξαγριωμένων μουσουλμάνων εισέβαλε, σήμερα Τετάρτη, σε εκκλησίες και κατοικίες χριστιανών στην ανατολική επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν, έκαψε μια εκκλησία, προκάλεσε ζημιές σε άλλες δύο και κατέστρεψε το σπίτι ενός άνδρα αφού τον κατηγόρησε ότι βεβήλωσε τις σελίδες του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το Associated Press, η επίθεση σημειώθηκε στην περιφέρεια Φαϊσαλαμπάντ, στην ανατολική επαρχία Παντζάμπ, όταν κάποιοι από τους μουσουλμάνους που ζουν στην περιοχή κατηγόρησαν έναν ντόπιο χριστιανό, τον Ράτζα Αμίρ, και τον φίλο του ότι βεβήλωσαν σελίδες του Κορανίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, οι κατηγορίες εξόργισαν τους μουσουλμάνους που συγκεντρώθηκαν και εξαπέλυσαν επιθέσεις σε πολλές εκκλησίες προτού διαλυθούν από τις αρχές, που προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την τάξη με τη βοήθεια πρεσβυτέρων και κληρικών.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι έχουν ασκηθεί κατηγορίες  εναντίον εκείνων που βεβήλωσαν το Κοράνι, αλλά και ότι όσοι μουσουλμάνοι συμμετείχαν στις επιθέσεις σε εκκλησίες και περιουσίες που ανήκουν σε χριστιανούς θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν επίσης.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν να σώσουμε τις ζωές όλων των Χριστιανών. Έχουμε αναπτύξει επιπλέον αστυνομία στη χριστιανική αποικία», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τους νόμους περί βλασφημίας του Πακιστάν, όποιος κριθεί ένοχος για προσβολή του Ισλάμ ή ισλαμικών θρησκευτικών προσωπικοτήτων μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο.

Ενώ οι αρχές δεν έχουν ακόμη εκτελέσει θανατική ποινή για βλασφημία, μόνο η κατηγορία μπορεί να προκαλέσει ταραχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα