ΑΘΗΝΑ
09:01
|
09.05.2024
Ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο μίλησε για τις κοινωνικές ανισότητες που τροφοδοτούν τη βία, με αφορμή την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.
Mίλησε για τις κοινωνικές ανισότητες που τροφοδοτούν τη βία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έξαρση της οπαδικής βίας σχολίασε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα που βρέθηκε στην Αθήνα για τον χθεσινό τελικό του Super Cup με την ομάδα της Σεβίλλης, σε δηλώσεις του σχετικά με τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Ο γνωστός προπονητής, θεωρούμενος ως ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους στον κόσμο, μίλησε για το πρόβλημα της βίας που δεν αφορά μόνο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά ολόκληρη την κοινωνία – όπως είπε – εντοπίζοντας τη ρίζα του κακού στις ταξικές ανισότητες.

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει η μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω της ανεβασμένης χοληστερίνης», ανέφερε.

Πρόσθεσε δε ότι«όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία, κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ευρωλίγκα: Φενερμπαχτσέ και Ολυμπιακός στο Final Four

Άμστερνταμ: 125 συλλήψεις στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

Ρεάλ Μαδρίτης: Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δραματική ανατροπή

Τουρισμός, εργασιακή βαρυχειμωνιά και τα μαγευτικά «νησιά Νταχάου» 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα