ΑΘΗΝΑ
10:02
|
07.05.2024
Για κίνηση που θα προκαλέσει «νευρικότητα» στην Αθήνα, κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ.
Drons και συστήματα αεράμυνας θα εγκαταστήσει στην Χομς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία εξασφάλισε τη μίσθωση χώρου στο λιμάνι Χομς στη βορειοδυτική Λιβύη για περίοδο 99 ετών, προκειμένου να αναπτύξει εκεί στρατιωτική βάση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT, επικαλούμενο πηγές.

Η σημαντική αυτή κίνηση της τουρκικής διπλωματίας, όπως εκτιμούν διεθνείς αναλυτές, θα βοηθήσει την Άγκυρα να ενισχύσει την κυριαρχία της στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην βάση της Χομς θα εγκατασταθούν μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή της Άγκυρας θα προκαλέσει «νευρικότητα» στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για «ελληνικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο», ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει και την υπογραφή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Αργότερα πάντως, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η τουρκόφωνη έκδοση του ρωσικού δικτύου Sputnik, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμεντ Χαμούντα, μετέδωσε ότι η σχετική πληροφορίας περί συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Σι και Μακρόν συζήτησαν περί εμπορίου και Ρωσοουκρανικού

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γάζα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καρπωθούν τα γεωπολιτικά οφέλη της συνεχιζόμενης επίθεσης

Ράφα: Το Ισραήλ ξεκίνησε την εισβολή ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα