ΑΘΗΝΑ
18:28
|
02.05.2024
Αποφασίστηκε επίσης η Λέγκα να καλύψει αφενός τα δικαστικά έξοδα, αφετέρου να καταβάλλει αποζημίωση στις ενώσεις αιτούντων ασύλου που είχε κατηγορήσει.
Μετανάστες και πρόσφυγες από την Αφρική στην Ιταλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν μπορούν να χαρακτηριστούν λαθραίοι, ούτε καν σε πολιτικό μανιφέστο» οι μετανάστες που φθάνουν στην Ιταλία για να ζητήσουν άσυλο χωρίς χαρτιά και μέσω παράτυπων οδών, αποφάσισε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας, τερματίζοντας την πολυετή διαμάχη σε υπόθεση του 2016 που προκάλεσε το ξενοφοβικό κόμμα της Λέγκα έναντι αιτούντων ασύλου στο κέντρο υποδοχής Σαρόνο που βρίσκεται κοντά στο Μιλάνο.

Η Λέγκα εκείνη την περίοδο είχε πρωτοστατήσει σε εκστρατεία κατά των παράτυπων μεταναστών που είχαν φθάσει στο Σαρόνο κάνοντας αφισοκόλληση και στήνοντας πλακάτ με την ακόλουθη φράση: «Το Σαρόνο δεν θέλει λαθραίους μετανάστες. Σίτιση, στέγαση και περιποίηση πληρώνονται από εμάς. Εν τω μεταξύ, στους κατοίκους του Σαρόνο κόβονται οι συντάξεις και αυξάνονται οι φόροι».

Σε σημερινό ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, αναφέρεται πως η απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Αυγούστου, επισημαίνοντας παράλληλα πως «οι αλλοδαποί που εισέρχονται στο έδαφος του Ιταλικού Κράτους επειδή διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο, σε περίπτωση επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, να υποστούν “σοβαρή ζημιά”, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν παράτυποι και συνεπώς δεν είναι “λαθραίοι”».

Επιπλέον, αποφασίστηκε η Λέγκα να καλύψει αφενός τα δικαστικά έξοδα, αφετέρου να καταβάλλει αποζημίωση στις ενώσεις αιτούντων ασύλου που είχε κατηγορήσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα