ΑΘΗΝΑ
12:51
|
27.04.2024
Οι καταγγελίες του υποστράτηγου Ίγκορ Κιρίλοφ, επικεφαλής των ρωσικών μονάδων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Άμυνας.
Προετοιμάζονται οι ΗΠΑ για νέα πανδημία;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προέβη το πρωί της 16ης Αυγούστου σε ειδικό briefing του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ο επικεφαλής των Μονάδων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Άμυνας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγος Ίγκορ Κιρίλοφ. Οι καταγγελίες αυτές αφορούν πρωτίστως στην άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στη δημιουργία ιών μαζικής καταστροφής με τη μορφή πανδημιών και επιδημιών, στην ανάπτυξη ανάλογων πειραμάτων σε βιοχημικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο και στην ανάπτυξη, στη συνέχεια, φαρμακευτικών αντιδότων για την αντιμετώπιση των παραπάνω ιών, τα οποία αναπτύσσουν (όλως… τυχαίως!) οι πολυεθνικοί (αμερικανικοί κυρίως) φαρμακευτικοί κολοσσοί, γνωστοί με την περιληπτική ονομασία Big Pharma.

Σε δεύτερο επίπεδο ο Κιρίλοφ αναφέρθηκε και στην άμεση εμπλοκή της Ουκρανίας σε αυτά τα αμερικανικά πρότζεκτ, με περισσότερα από 30 βιοχημικά εργαστήρια διάσπαρτα σε όλη της την επικράτεια. Πολλά στοιχεία γύρω από την εμπλοκή της Ουκρανίας σε αυτά τα σχέδια περιήλθαν στην κυριότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της «Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης» (ΕΣΕ) στην Ουκρανία. Τα στοιχεία αυτά συγκεντρώθηκαν, αξιολογήθηκαν και παρουσιάστηκαν από τη ρωσική πλευρά ακόμη και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ωστόσο η αντίδραση του διεθνούς οργανισμού ήταν, μέχρι στιγμής, «σιγή ιχθύος», αφού καμία καταδικαστική για τις ΗΠΑ και τις άλλες εμπλεκόμενες χώρες απόφαση δεν υπήρξε (το γιατί, θεωρώ ότι είναι ευνόητο).

Κατά τη διάρκεια του briefing ο Ρώσος στρατιωτικός παρουσίασε αναλυτικά και με «διευθύνσεις και ονόματα» την εμπλοκή συγκεκριμένων κρατικών και μη δομών των ΗΠΑ, αφενός στην ανάπτυξη πειραμάτων γύρω από παθογόνες λοιμώξεις, αφετέρου στη διασπορά επιδημιών και πανδημιών, με διπλό όφελος: αφενός γεωστρατηγικό (δημιουργία βιολογικών όπλων ικανών να εξολοθρεύσουν μαζικά πληθυσμούς «εχθρικών» χωρών), αφετέρου οικονομικό (υπερκέρδη για τους φαρμακευτικούς κολοσσούς, μέσα από τον έλεγχο της παραγωγής και της διανομής φαρμάκων-«αντιδότων» για τις προαναφερθείσες πανδημίες και επιδημίες). Όπως αναφέρει επί λέξει ο Κιρίλοφ στην παρουσίασή του:

Τα έργα του στρατιωτικού τμήματος των ΗΠΑ στοχεύουν κυρίως στη μελέτη πιθανών παραγόντων βιολογικών όπλων: Άνθρακας (νόσος), τουλαραιμία, κορονοϊός, καθώς και παθογόνες λοιμώξεις οικονομικής σημαντικότητας: παθογόνος γρίπη των πτηνών, αφρικανική πανώλη των χοίρων. Ταυτόχρονα, παρατηρείται μια σαφής τάση – τα παθογόνα που εμπίπτουν στην ζώνη ενδιαφέροντος του Πενταγώνου, για παράδειγμα, η γρίπη των πτηνών, CoViD-19, η αφρικανική πανώλη των χοίρων, στη συνέχεια μετατρέπονται σε επιδημίες από τις οποίες επωφελείται η αμερικανική Big Pharma.

Το νέο στοιχείο στις καταγγελίες του Κιρίλοφ αφορά στην άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ όχι μόνο στη μελέτη, αλλά και τη διασπορά του περιβόητου κορονοϊού, του CoViD-19! Είναι η πρώτη φορά που από τόσο επίσημα χείλη εκστομίζεται μια τόσο βαριά κατηγορία εναντίον του κράτους που θεωρεί εαυτόν ως τη «μοναδική υπερδύναμη» στον κόσμο (θέση που, βεβαίως, αμφισβητείται ζωηρά εδώ και μερικά χρόνια). Σύμφωνα με τον Ρώσο υποστράτηγο, η ρωσική πλευρά είχε ήδη ενημερώσει για την «πιθανή εμπλοκή της Big Pharma και του αμερικανικού Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) στην εμφάνιση ενός νέου κορονοϊού. Βασικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου για τη μελέτη αυτού του παθογόνου έχει ο ενδιάμεσος οργανισμός EcoHealth Alliance». Όπως επισημαίνει ο Κιρίλοφ, «οι ειδικοί αυτής της εταιρείας μελέτησαν την ποικιλομορφία του πληθυσμού των νυχτερίδων, αναζήτησαν νέα στελέχη του κορονοϊού και τους μηχανισμούς μετάδοσής τους από τα ζώα στον άνθρωπο. Συνολικά, μελετήθηκαν περισσότερες από 2,5 χιλιάδες νυχτερίδες».

Όπως υπενθυμίζει ο Ρώσος υποστράτηγος, «στις 18 Οκτωβρίου 2019, δύο μήνες πριν από τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για την εμφάνιση της νέας μόλυνσης από κορoνοϊό στην Κίνα, το Πανεπιστήμιο John Hopkins πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη ασκήσεις-EVENT 201. Η επιδημία ενός άγνωστου μέχρι τότε κορονοϊού, ο οποίος, σύμφωνα με το μύθο, μεταφέρθηκε από νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω ενός ενδιάμεσου ξενιστή, του σώματος ενός χοίρου». Και συμπεραίνει ότι «η εξέλιξη της πανδημίας σύμφωνα με αυτό το σενάριο, καθώς και η υλοποίηση των πρότζεκτ από την EcoHealth Alliance, εγείρουν το ερώτημα της πιθανής σκόπιμης φύσης του CoViD-19 και της εμπλοκής των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτό το περιστατικό».

Το θέμα όμως δεν περιορίζεται στις ευθύνες των ΗΠΑ σε σχέση με τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, αλλά με τα όσα σχεδιάζει η ηγεσία του Πενταγώνου αναφορικά με το μέλλον, εγγύς και απώτερο. Σύμφωνα με τον Κιρίλοφ, «το επόμενο βήμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν να εφαρμόσουν τα στρατηγικά τους σχέδια για την καθιέρωση του παγκόσμιου ελέγχου της βιολογικής κατάστασης». Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια νέα υπηρεσία «πολιτικής ετοιμότητας και αντιμετώπισης πανδημιών» από το Πεντάγωνο. Η ανάρτηση της ίδρυσής της έγινε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου στις 21 Ιουλίου 2023 και επικεφαλής της τοποθετήθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου και Ανώτερος Διευθυντής για την Παγκόσμια Υγειονομική Ασφάλεια και Βιοασφάλεια στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, απόστρατος στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Paul Friedrichs.

Ο Κιρίλοφ καταγγέλλει ότι «οι ΗΠΑ, όπως και το 2019, άρχισαν να προετοιμάζονται για μια νέα πανδημία, αναζητώντας μεταλλάξεις ιών. Δεν αποκλείουμε τη χρήση από τις ΗΠΑ των λεγόμενων αμυντικών τεχνολογιών για επιθετικούς σκοπούς, καθώς και για σκοπούς παγκόσμιας διαχείρισης με τη δημιουργία καταστάσεων κρίσης βιολογικής φύσης».

Ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια να άρει τις ανησυχίες της παγκόσμιας ευθύνης σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητές του στον βιολογικό τομέα, ο Λευκός Οίκος δημιουργεί μια νέα κρατική δομή, το Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων, με επικεφαλής την συνταγματάρχη Constance L. Jenkins. Όπως σημειώνει ο Ίγκορ Κιρίλοφ, το Ινστιτούτο ιδρύθηκε στο Fort Detrick, στην βάση της εγκατάστασης για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων και περιλαμβάνει ένα βιοεργαστήριο με μέγιστο επίπεδο βιολογικής απομόνωσης (BSL-4), το οποίο αποτελεί το κύριο μέρος του παγκόσμιου συστήματος βιολογικής παρακολούθησης (EIDSS), το οποίο δημιουργήθηκε από το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με τον Κιρίλοφ, «έγγραφα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ΕΣΕ δείχνουν ότι αυτό το ίδρυμα εμπλέκεται άμεσα στη συλλογή επικίνδυνων παθογόνων σε διάφορες περιοχές του κόσμου, στις δοκιμές μη καταχωρημένων φαρμάκων, καθώς και στην εφαρμογή προγραμμάτων διπλού σκοπού, υπό την ανάθεση της Διεύθυνσης Μείωσης Απειλών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DTRA)».

Επίσης, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, «το Στρατιωτικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ έχει συμμετάσχει σε βιολογικά προγράμματα των ΗΠΑ στην Ουκρανία». Επίσης αναφέρει ότι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου εργάζονται ενεργά στη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Υπερκαυκασία, τη Νοτιοανατολική Ασία και ότι γι’ αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιείται η εργαστηριακή βάση των τμημάτων του Ναυτικού Ιατρικού Ερευνητικού Κέντρου και του Ινστιτούτου Walter Reed του Στρατού των ΗΠΑ.

Συμπερασματικά, ο Κιρίλοφ καταλήγει ότι «η υπάρχουσα παραγωγική και πειραματική βάση επιτρέπει τη συμμετοχή στην παγκόσμια παρακολούθηση της βιολογικής κατάστασης και τη διεξαγωγή πλήρους φάσματος στρατιωτικών εργασιών με επικίνδυνα παθογόνα, συστατικά βιολογικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών για την ενίσχυση των παθογόνων ιδιοτήτων επικίνδυνων ασθενειών ανθρώπων και ζώων».

Όπως ανέφερα και στην αρχή του κειμένου, το νέο ποιοτικό στοιχείο που αναδεικνύει η ενδελεχής ενημέρωση του Ρώσου αξιωματούχου, σχετίζεται με την εξάπλωση από τα τέλη του 2019 και μετά του CoViD-19. Οι αλγεινές μνήμες των περισσότερων από εμάς από την περίοδο της «αυτοαπομόνωσης» και η επαπειλούμενη εμφάνιση νέων ανάλογων παθογόνων ιώσεων που μπορούν να χειραγωγήσουν τεράστιες ανθρώπινες μάζες σε όλο τον κόσμο είναι λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να λάβουμε πολύ σοβαρά τις καταγγελίες της ρωσικής πλευράς και να καθορίσουμε, εν πολλοίς, την κοινωνική μας στάση από τούδε και στο εξής.

Ένα επιπρόσθετο στοιχείο προς επίρρωση των παραπάνω είναι το γεγονός, ότι η Ρωσία αντιμετώπισε εξαρχής τον CoViD-19 με σοβαρότητα και όχι «συνωμοσιολογικά», ούτε με την ελαφρότητα του «μια γριπούλα είναι». Το εξειδικευμένο στα επιδημιολογικά ζητήματα επιστημονικό προσωπικό της χώρας μελετούσε επί χρόνια τους κορονοϊούς όλων των μέχρι τότε (2019) γνωστών ειδών, προχώρησε στη μελέτη του νέου στελέχους του ιού και σε διάστημα συντομότερο απ’ οποιανδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο παρήγαγε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το περίφημο Sputnik-V, το οποίο μέχρι σήμερα αποτελεί το αποτελεσματικότερο εμβόλιο στην κατηγορία του, με ποσοστά επιτυχίας άνω του 94%. Ενθάρρυνε, δε, χωρίς να τον μετατρέψει σε υποχρεωτικό για όλες τις ομάδες πληθυσμού, τον μαζικό εμβολιασμό κατά του CoViD-19, κάτι που συνέτεινε στην εξάλειψη των συνεπειών της πανδημίας στη Ρωσία σε χρόνο συντομότερο απ’ οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Η επισήμανση και καταγγελία των τεράστιων και εγκληματικών ευθυνών του μεγαλύτερου «παγκόσμιου τρομοκράτη» είναι υπόθεση ευθύνης και απαιτεί θάρρος, αλλά και εμπιστοσύνη του καταγγέλλοντος στις δικές του δυνάμεις. Και είναι φανερό ότι η Ρωσία στην παρούσα φάση των παγκόσμιων γεωπολιτικών εξελίξεων και θάρρος διαθέτει και εμπιστοσύνη στις ίδιες δυνάμεις…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Γλωσσική δικτατορία» στη σύγχρονη Ουκρανία: Το «απαρτχάιντ» κατά της ρωσικής γλώσσας σήμερα

Όχι σε βάρος των υπολοίπων εθνών, αλλά δίπλα τους και με σεβασμό σε όλες τις ιστορικές, πολιτιστικές και γλωσσικές ταυτότητες του πολυεθνικού λαού της περιοχής.
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα