ΑΘΗΝΑ
06:28
|
01.05.2024
Αυτές οι ένοπλες οργανώσεις επέτειναν τα δεινά εξαιτίας του πολυετούς εμφυλίου πολέμου στη βόρεια Συρία, ανέφερε η απόφαση του αμερικανικού υπουργείου.
Ένοπλες αντικυβερνητικές οργανώσεις στη Συρία στηρίζονται από την Τουρκία. Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυρώσεις σε δυο ένοπλες αντικυβερνητικές οργανώσεις στη Συρία που στηρίζονται από την Τουρκία υπέβαλε αργά το βράδυ της Πέμπτης το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στο φόντο έντονων διεργασιών και παζαριών για την «επόμενη μέρα» σε μία χώρα που ταλανίζεται από 12ετή πόλεμο και ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις, όπως αυτές των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Ειδικότερα, οι αμερικανικές κυρώσεις επιβλήθηκαν στην ένοπλη οργάνωση «Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σαχ», στον ηγέτη της Χουσέιν αλ Τζάσιμ και στον νεότερο αδελφό του Ουάλιντ αλ Τζάσιμ, καθώς και στην οργάνωση «Μεραρχία Χάμζα» και τον ηγέτη της Σάιφ Μπουλάντ Αμπού Μπακρ. Κατηγορούνται για σοβαρές παραβιάσεις δικαιωμάτων σε βάρος κατοίκων της περιοχής Αφρίν, στη βόρεια Συρία.

«Αυτές οι ένοπλες οργανώσεις επέτειναν τα δεινά εξαιτίας του πολυετούς εμφυλίου πολέμου στη βόρεια Συρία και εμπόδισαν την αποκατάσταση της περιοχής, επιδιδόμενοι σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευάλωτων πληθυσμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, που ανακάλυψε αίφνης, μετά από τόσα χρόνια, την καταστροφική δράση των τουρκόφιλων μισθοφόρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα