ΑΘΗΝΑ
19:45
|
18.05.2024
Το καυστικό σκίτσο του Γιώργου Γαλίτη για την ετοιμότητα του Μαξίμου απέναντι στους πολίτες.
Του Γιώργου Γαλίτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη κριτική δέχεται σήμερα η κυβέρνηση για την ταλαιπωρία που βίωσαν χθες Πέμπτη 17/8 χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες, οι οποίοι παρέμειναν ακινητοποιημένοι για περισσότερες από επτά ώρες στην εθνικό οδό Αθηνών-Κορίνθου, εξαιτίας έκρηξης σε βυτιοφόρο, το οποίο μετέφερε υγροποιημένο αέριο. Μια ταλαιπωρία με ουρές χιλιομέτρων που εύλογα θύμισε τον εγκλωβισμό-φιάσκο στην Αττική οδό λόγω κακοκαιρίας τον Ιανουάριο του 2022.

Περίπου στις 8.30 το απόγευμα τελικά αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα ενώ νωρίτερα είχαν δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής Αθηνών-Κορίνθου.

Αντιδράσεις των κομμάτων

«Η μεγάλη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς και στην Παλαιά Εθνική, λόγω της πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο όχημα, χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να κινηθούν, αλλά και χωρίς καμία μέριμνα, τόσο από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όσο και από τη διαχειρίστρια εταιρεία, αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων στους κατά τα άλλα γεμάτους διόδια αυτοκινητοδρόμους της χώρας», ανέφερε σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Όσο περνούν οι ώρες, οι καταγγελίες πληθαίνουν για έλλειψη στοιχειώδους ενημέρωσης. Όπως όλα δείχνουν, η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί για ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η διαδικασία μετάγγισης του εύφλεκτου υλικού από το βυτιοφόρο. Οι αρχές οφείλουν τουλάχιστον να μεριμνήσουν, έστω και τώρα, για την τακτική ενημέρωση των εγκλωβισμένων και για την παροχή των αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης, νερού και τροφίμων. Τα ερωτήματα είναι τεράστια για το πώς δεν αποφεύχθηκε έγκαιρα το μποτιλιάρισμα και η πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες. Το βέβαιο είναι ότι το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ανίκανο να προλάβει και να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις».

Ο Γιώργος Γαλίτης, λέει το ίδιο με ένα ακόμα καυστικό του σκίτσο:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλληλεγγύη και Καταστολή

Eurovision 2024… από άλλον πλανήτη

Εισβολή στη Ράφα

Καλό Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα